Dure nederlaag voor v.v. Hellevoetsluis

0
106

V.v. Hellevoetsluis heeft in de strijd om de titel 3 dure punten verloren. Omdat concurrent BVCB in de slotseconden wel van Strijen wist te winnen, is het verschil nu nog slechts 3 verliespunten in het voordeel van de Hellevoeters. Volgende week staat de topper tussen BVCB en Hellevoetsluis op het programma.

Hoewel veel mensen voor doen komen alsof Hellevoetsluis de titel al binnen heeft, zijn ze daar bij Hellevoetsluis zelf nog lang niet van overtuigd. Al bovenaan vanaf de eerste wedstrijddag loopt men bij de rood-witten niet weg voor hun verantwoordelijkheid, maar de meeste zeges werden met het kleinst mogelijke verschil behaald en over geluk had men tot dusver niet te klagen. De Hellevoeters, nog zonder de geschorste Öner Sang-A-Jong, begonnen wel goed aan de wedstrijd, door Berkel haar wil op te leggen, maar al na 11 minuten keek het tegen een 1-0 achterstand aan.

Uit een ingooi voor v.v. Hellevoetsluis notabene, kon Berkel, na simpel balverlies van Davy Mierop op de 16 meter, naar hartelust counteren. Zowel Jeffrey de Koning als Onur Furuncu werden op snelheid geklopt en de voorgetrokken bal kon door de spits eenvoudig  worden binnen gewerkt. Hellevoetsluis had echter al vaker bewezen over enorme veerkracht te beschikken en met nog 80 minuten op de klok, was er nog geen man overboord. De Hellevoeters bleven dominant, hadden vaker de bal dan Berkel, maar konden geen grote kansen creëeren. Zodoende brak de rust aan met een 1-0 tussenstand.

Ruststand 1-0

In de tweede helft, met Victor Hartog in de plaats van Tijs van de Heuvel, wist Berkel binnen 4 minuten de voorsprong te verdubbelen (2-0). De assistent-scheidsrechter vlagde nog wel voor buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. Waar Hellevoetsluis in de eerste helft de zaken verdedigend gezien aardig op orde had, sneed Berkel er na de 2-0 een paar keer doorheen als een mes door de boter. De 3-0 hing dan ook eerder in de lucht dan de 2-1. Met Hellevoetsluis weet je het echter maar nooit en vanuit één van de vele verre inworpen van Vincent Mast was het Davy Mierop die de ING-boys weer terug in de wedstrijd bracht (2-1).

Hellevoetsluis drong wel aan, bracht met de boomlange Remon Haze nog een breekijzer voorin, maar erg overtuigend was het allemaal niet. De 3-1 in de 85e minuut was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze middag. In de slotfase kreeg Hellevoetsluis nog kansen op de 3-2, maar een kopbal van Remon Haze verdween net naast het doel en een volley van Patrick Struijk spatte uiteen op de vuisten van de doelman. Omdat concurrent BVCB in de slotminuut bij Strijen wist te winnen, is de voorsprong van de Hellevoeters, met 1 wedstrijd meer gespeeld, geslonken naar 6 punten.