Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

0
358
Meisjesdag MVV'27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te laten kennismaken met de club en te verleiden lid te worden. “We zijn trots op de teams die we hebben, maar er kan altijd meer bij.”

Als één van de trainsters vraagt aan een groep meisjes of zij de dubbele schaar kennen, gaan er een aantal vingertjes omhoog. Vervolgens wordt door één van de jonge speelsters de passeerbeweging vlekkeloos in uitvoering gebracht bij de dribbel en slalomoefening.

“Natuurlijk zijn we hartstikke blij als straks blijkt dat er pareltjes bijzitten, maar dat is niet het hoofddoel van MVV”, zegt Frans van der Burg, de vrouwencoördinator van de club, die binnenkort ook officieel aan de slag gaat als meisjescoördinator. “We stellen geen eisen aan niveau. We promoten gezelligheid.”

Het idee van een meisjesdag werd spontaan geboren, vertelt Van der Burg. “Eén van onze speelsters heeft een vriendin die Youtube-ster is. Zij voetbalt bij FC Creators, een team van influencers die het hele land door benefietwedstrijden spelen voor een goed doel. Vanavond spelen ze tegen een vrouwenteam van ons met als doel geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Een aantal speelsters vond het wel leuk om daar meteen een meisjesdag van te maken. Wij hebben dat aangegrepen voor een dag om leden te werven.”

Meisjes in de leeftijd tot 19 jaar kregen in twee blokken – onderbouw en bovenbouw – een alternatieve training voorgeschoteld. “Na de gezamenlijke warming-up wordt de groep verdeeld in vieren. We hebben op het hoofdveld vier voetbalvormen/spelletjes uitgezet. Die eerste daar is een dribbel-slalom-oefening, daar”, wijst Van der Burg naar het strafschopgebied, “is het een afwerkingvorm. We hebben ook nog twee voetbalspelletjes waarbij denkwerk vereist is, boter, kaas en eieren en mastermind.”

Het meisjes- en vrouwenvoetbal neemt bij MVV’27 al jaren een belangrijke plaats in. “Er voetballen hier al heel lang meisjes en vrouwen”, zegt Van der Burg, die zelf zes jaar geleden onder het genot van een pilsje werd verleid om toen de MO17 te gaan trainen. “ Samen met een maat. Intussen doe ik het zes jaar. Die meiden vormen dames 2.”

Het aantal teams is al jaren stabiel. “We hebben dit seizoen vier meisjesteams, een onder 11, onder 13, onder 15 en onder zeventien. Daarnaast hebben we drie vrouwenteams. Het meest ideale is dat daar nog een onder twintig-team tussen zit, want nu is het gat wel groot. We zien in het ledenbestand vooral gaten in de leeftijd zestien tot achttien jaar. Dat is natuurlijk ook een lastige leeftijd.”

Maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen is het credo van Van der Burg, die ‘stiekem’ hoge verwachtingen heeft van het vervolg van de meisjesdag. “Het zou mooi zijn als we nog tweede MO13 konden maken. We zoeken eigenlijk ook nog speelsters voor de vrouwenteams, want we zitten nu op een punt dat we net tekort komen voor een vierde team. De deadline hebben we gesteld eind mei.”

Klik hier voor meer informatie over MVV ’27
Lees hier meer artikelen over MVV ’27