CION heeft deze zomer de handen vol

0
648
Sebas Verburgh CION Vlaardingen

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor serieuze uitdagingen. Het nieuwe complex moet gereed gemaakt worden, de noodgebouwen gedemonteerd en de fusie met buurman Deltasport worden volbracht.

“We doen er alles aan om voor komend seizoen alles rond te hebben”, zegt Sebas Verburgh, één deel van het voorzittersduo bij CION. “Eén ding is zeker, een haastklus wordt het.”

De leden van de twee clubs gingen op de voorlaatste vrijdag van april akkoord om een fusietraject te starten. Zowel bij CION als bij Deltasport was een overgrote meerderheid van de leden voor een samensmelting van de twee clubs. “De trein is gaan rijden”, zegt Verburgh. “Deze week presenteert een speciaal in het leven geroepen werkgroep waarin beide clubs vertegenwoordigd zijn de naam en nieuwe clubkleuren.”

Of het nu DeltaCION wordt, CIONDelta of FC Broekpolder, Verburgh is blij dat de fusie er komt. “Ik denk dat we heel veel gemeen hebben, ons dna verschilt niet zo veel met dat van Deltasport. We behoren tot hetzelfde slag mens.”

Hij zegt dat terwijl hij een rondleiding geeft in het nieuwe complex, dat Deltasport en CION zouden gaan delen. Na de verwoestende brand moesten beide clubs veel geduld hebben voordat er werk werd gemaakt van het nieuwe clubgebouw. Terwijl Deltasport het oude deel van het complex ombouwde, was CION aangewezen op noodunits. “Het werd tijd dat we weer onze intrek nemen in een normaal clubgebouw”, zegt Verburgh. Dat nieuwe gebouw fungeerde wel als vliegwiel voor de aanstaande fusie van de twee clubs die allebei alleen seniorenelftallen hebben.

“Het is een prachtig gebouw”, geeft Verburgh aan als hij de ruimte van de kantine laat zien. “In de oorspronkelijke plannen, met twee afzonderlijke clubs, zouden we deze ruimte verdelen. Er zou een afscheidswand komen. Dus twee barren en een keukengedeelte. Eigenlijk was dat gezien de ruimte niet wenselijk geweest.”

Vanaf 1 mei kunnen de handige leden van Deltasport en CION gaan sleutelen aan hun nieuwe gezamenlijke toekomst, met zes kleedkamers en een gasarmvrije energiebron. Dat laatste is volgens Verburgh nog wel een ‘dingetje’, want de energiecapaciteit is onvoldoende. “Het is afwachten wanneer netwerkbeheerder die extra energievoorziening kan realiseren. Dat zal bepalend zijn wanneer we hier in kunnen.”

Dat maakt het ook lastig voor de demontage van de noodgebouwen, die vier jaar hebben dienstgedaan als het thuis van CION. “We kunnen ze nog niet weghalen als we niet zeker weten wanneer we in het nieuwe clubgebouw kunnen. Het zou best kunnen zijn dat we pas in november definitief verhuizen.”

Diezelfde onzekerheid kleeft er ook aan de fusie met Deltasport, waarbij beide clubs vooral haast moeten maken richting de KNVB. “Onze voorkeur is uiteraard dat we al komend seizoen onder één vlag spelen. We hoeven ons niet te vervelen deze zomer.”

Klik op CION Vlaardingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op CION Vlaardingen voor meer informatie over de club.