Djemal Arikan gaat met Vlijmense Boys voor stapje hoger

Op z’n vijftiende debuteerde Djemal Arikan (23) in het eerste elftal van Vlijmense Boys. Hij beleeft met zijn club nu een zeer succesvol seizoen. Een kampioenschap lag binnen handbereik en dankzij een periodetitel was er sowieso een plek in de nacompetitie. Was dit een verwacht succes of een gehoopte toevalstreffer?

Banner-Langstraat
Vóór het seizoen waren de verwachtingen positief, maar dit komt als een verrassing zegt Djemal: “We hadden een competitie waarin de teams qua niveau heel erg dicht bij elkaar lagen. Dat maakte het wel spannend en daarom ook leuk. Vooraf hadden we niet verwacht dat we mee zouden doen om de titel. We waren geen favoriet ofzo. Omdat de teams niet veel van elkaar verschillen maakte we evenveel kans. Nu gaat het helaas heel eventjes wat minder.”

Vriendenteam
Djamal omschrijft zichzelf als een hardwerkende linkshalf. Een plek die hem goed ligt, kijkend naar zijn functioneren en resultaten dit seizoen. Ondanks zijn jonge leeftijd, behoort hij met acht jaar ervaring in het eerste elftal toch wel tot de ervaren spelers. Zelf ziet hij dat anders. Na enige twijfel op de vraag of hij al bijna een routinier is zegt hij: “Natuurlijk speel ik al lang in het eerste, maar ik ben nog jong dus er is nog genoeg te leren. Ook op andere gebieden dan tactiek of techniek. We hebben trouwens sowieso best een jong team, wel met de nodige ervaring. Iedereen kent elkaar goed en gaat ook buiten de wedstrijden met elkaar om. Ik denk dat dat ook een reden is van het succes. Veel van ons zaten bij de jeugd al bij elkaar in het team.”

Toekomst
Voor het aankomende seizoen zijn er al vier nieuwe spelers vastgelegd door de club. Kan Djemal zich voorstellen dat hij ooit naar een andere club gaat? “Zeker. Dat is wel mijn doel. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin, toch wil je als speler het maximale bereiken. Dus als een club van hoger niveau ooit aanklopt, dan ga ik daar absoluut over nadenken.”

Hoewel het nog niet aan de orde is, zou het dus kunnen zijn dat dit kind van de club ooit het Vlijmense nest zal verlaten. Een club die hij ziet als een echte dorpsclub. “We zijn een kleine club en daarom is het hier gemoedelijk waar iedereen elkaar – vaak van jongs af aan – al kent. En een club waar is uitgekeken naar succes.  Het winnen van de periodetitel werd al goed gevierd.” En dat is logisch, na de wat minder succesvolle seizoenen wordt het publiek nu op de wenken bediend. Kortom, het kan wel eens een hele mooie zomer worden in Vlijmen…

Klik op Vlijmense Boys voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.