DIA wil ‘Bredaas Kampioenschap’ nieuw leven inblazen 

0
510
Bredaas Kampioenschap amateurvoetbal RKVV Dia

Een traditie herboren? Aan het einde van het seizoen 2022-2023 wil DIA het Bredaas Kampioenschap Amateurvoetbal opnieuw organiseren. Verspreid over twee dagen met poulewedstrijden en 1 finale dag wil de club uit Teteringen alle 14 verenigingen –aangesloten bij de OBA- onderling laten voetballen.

De COVS Breda verleent zijn medewerking, de OBA  (Overlegorgaan Bredase amateurvoetbalverenigingen red.) steunt dit initiatief. In hoofdlijnen zullen de teams in 3 poules verdeeld worden die op de dinsdag- en donderdagavond met elkaar spelen om door te gaan naar de finale dag. Er zullen nieuwe spelregels uitgeprobeerd worden zoals o.a. continue doorwisselen, en intrappen in plaats van ingooien. Volgens DIA bestuurslid Richard Betten wordt het tijd om het seizoen voor de eerste elftallen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. 

 “Met de opbrengsten willen we kinderen die het niet zo breed hebben weer laten sporten “

“In tegenstelling tot de jeugd die tot diep in het seizoen toernooien speelt is dat voor de senioren niet aan de orde. Daar wil DIA verandering in aanbrengen. De 14 voetbalverenigingen aangesloten bij de OBA spelen op diverse niveaus. Van Divisie tot de 5e klasse en nooit hebben zij allemaal de kans om onderling de krachten te meten.  Zomaar voetballen? Nee, een traditie laten herleven maar wel met diverse doelstellingen.”

Zoals?  “De onderlinge relatie verder verbeteren, verenigingen verbinden en ook een maatschappelijk karakter. Naast het voetbal en de onderlinge krachtmeting is het namelijk een doel om twee goede doelen te sponsoren. Wij denken aan het gemeentelijk Sportfonds en de Jelle Ten Rouwelaar Foundation. Beide zorgen ervoor dat in deze dure tijden kinderen die het niet zo breed hebben toch kunnen sporten. Belangrijkste is om de commitment die afgegeven is aan het begin van het jaar te bevestigen bij de OBA. Het draaiboek en de hooflijnen zijn gereed. Teams kunnen met de nieuwe selecties deelnemen omdat het toernooi plaatsvindt na 15 juni.

Om geld op te halen voor de twee genoemde organisaties zal er een entrée gevraagd worden aan elke toeschouwer waarbij de opbrengst naar de 2 goede doelen gaat. De kosten die gepaard gaan met de organisatie van het toernooi zullen volledig voor DIA zijn. Daarnaast zal DIA zich inzetten om sponsors te werven die ook willen bijdragen. Onze vereniging hoopt hiermee een traditie nieuw leven in te blazen die jaarlijks zal plaatsvinden en die in het teken zal staan van sportiviteit en respect.

De organisatie wil nog met NAC in contact komen om te kijken of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een Bredaas Amateur Elftal samen te stellen die in de voorbereiding tegen NAC kan oefenen om extra geld op te halen. In de ogen van DIA een unieke kans om elkaar op en om het veld te ontmoeten, krachten te meten en over voetbal te praten op een positieve manier. Hopelijk vindt dit initiatief bijval van sponsors, verenigingen, gemeente en spelers en supporters. Laten we elkaar zien bij DIA in juni.

Klik hier voor meer artikelen over RKVV DIA.
Klik hier voor meer informatie over RKVV DIA.