Delano Cohen bezig aan laatste ‘bonusjaar’ bij VV Nieuwenhoorn

0
507
Delano Cohen VV Nieuwenhoorn

Delano Cohen ruilt aanstaande zomer zijn spelerstenue in voor dat van trainersoutfit. De huidige speler van VV Nieuwenhoorn keert als assistent-trainer terug bij Quick Boys, waarmee hij zeven jaar geleden het kampioenschap behaalde.

Wie denkt dat Cohen deze maanden tijdens zijn afscheidstournee als voetballer met de ziel onder zijn arm loopt, heeft het helemaal mis. De inwoner van Berkel en Rodenrijs, die vorige maand zijn 32ste verjaardag vierde, geeft juist aan volop te genieten van iedere minuut. “Ik heb de jaren bij VV Nieuwenhoorn altijd als bonusjaren gezien. Ik heb met mijn vrienden kunnen spelen en met hen successen behaald. Door mijn enkelblessure die ik bij Barendrecht heb opgelopen ben ik de laatste die zal klagen over deze jaren.”

Cohen heeft sowieso geen reden om sip te zijn, want met zijn vriendin maakt hij zich op voor gezingsuitbreiding. De baby dient zich eind deze maand aan in huize Cohen, waar de babykamer een paar maanden geleden al in orde was. “Het lijkt me fantastisch om vader te worden. Ik kijk er naar uit.”

Zijn voetballoopbaan bracht hem langs tal van clubs: Sparta, Excelsior, Almere City, Quick Boys, Zwaluwen, Barendrecht en tot slot VV Nieuwenhoorn. “Ik ben daar heel content mee. Een mooier sluitstuk kon ik me niet wensen”, doelt hij op VV Nieuwenhoorn, dat de afgelopen jaren op zaterdag weer de allure heeft gekregen van wat de club op zondag had. “VV Nieuwenhoorn denkt goed na welke spelers hier passen. Dat heeft mede gezorgd voor de successen.” Hij ziet het als zijn laatste taak op het veld om VV Nieuwenhoorn in de vierde divisie te houden. Dat hij zelf niet meer de voetballer van zijn toptijd is, heeft hij allang geaccepteerd. “Die enkel is niet meer goed gekomen. Daardoor ben ik op het veld beperkter in mijn functies. Daar kun je moeilijk over doen, maar ook accepteren en genieten van wat je nog wel kan.”

Cohen startte een paar jaar geleden, parallel aan zijn eigen actieve voetbal, een carrière als trainer. Hij volgde met succes de opleiding voor trainer/coach-3. Dit seizoen traint en coacht hij VV Nieuwenhoorn onder 15. “Een talentvol team dat is gegroeid tijdens dit seizoen. We begonnen na de zomer in de eerste klasse en spelen inmiddels in de zevende divisie.”

Quick Boys hield zijn trainerscarrière nauwlettend in de gaten en toen Cohen eind vorig jaar een telefoontje kreeg van de Katwijkse grootmacht was hij verrast. “Ik heb drie fantastische jaren gehad bij Quick Boys. Ik was op mijn 24ste aanvoerder van het kampioensteam. Onze contacten zijn altijd warm gebleven, maar toen de club aan de lijn hing, verraste me dat wel. Quick Boys is een grote club en kan voor de trainers vissen uit een grote vijver.”

De Katwijkers wilden graag een assistent met een Quick Boys-verleden. “Ik heb een gesprek gehad met de technische man en later schoof ook de nieuwe hoofdtrainer Thomas Duivenvoorde aan. We kenden elkaar niet, maar het klikte. We hebben zeker drie uur lang gepraat over voetbal. Het is voor mij een geweldige kans om me als trainer verder te ontwikkelen.”

Klik op VV Nieuwenhoorn voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Nieuwenhoorn voor meer informatie over de club.