NAC Breda legt nieuw hoofd jeugdopleiding vast 

0
756
Fouad El Fdil Nac Breda

Oud bekende Fouad El Fdil is sinds 1 maart het nieuwe hoofd jeugdopleiding van NAC. Hij tekende een contract voor vier jaar bij de Geel-Zwarten. 

De functie voor hoofd jeugdopleiding bij NAC was per 1 februari vrijgekomen. Dit kwam doordat het contract van Eric Hellemons in goed overleg met de nieuwe leiding van de club werd opgezegd. Na trainer/coach te zijn geweest van de O15-1 werd Eric hoofd jeugdopleiding. Eric was ruim acht jaar in dienst van de club. 

De 44-jarige geboren en getogen Bredanaar Fouad El Fdil heeft de functie van hoofd jeugdopleiding per 1 maart overgenomen. Tussen 2010 en 2013 was Fouad ook al actief bij de NAC Jeugdopleiding. Hij was destijds trainer van NAC Onder 17. Nu is hij na tien jaar weer terug op het oude nest. 

El Fdil was na zijn dienstverband bij NAC twaalf jaar werkzaam bij de KNVB in diverse functies op het gebied van technisch beleid, clubontwikkeling en trainersopleidingen. Naast zijn carrière in Nederland heeft hij ook werkzaamheden in het buitenland verricht. Zo was hij kortgeleden sportief directeur bij Al Gharafa in Qatar. Ook bekleedde hij diverse trainers- en managementfuncties binnen de hoog aangeschreven voetbalacademie Aspire Academy. Waar onder meer spelers van nationale jeugdteams een fulltime opleiding aangeboden krijgen.

Na verschillende gesprekken met Peter Maas was Fouad zeer enthousiast geworden om een bijdrage te leveren aan de ambities en doelstellingen van het vernieuwde NAC. “In het buitenland heb ik veel geleerd over hoe jeugdspelers in andere landen opgeleid worden en hoe academies ontwikkeld worden. Wij hebben de ambitie om de NAC Jeugdopleiding verder te verbeteren. Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan bij de club in mijn geboortestad”, aldus El Fdil. 

NAC heeft de ambitie en doelstelling om het niveau van de jeugdopleiding beter aan te laten sluiten bij het beoogde niveau van de eerste selectie. Zo heeft NAC in het verleden al veel jeugdspelers gehad die doorbraken via de jeugd naar het eerste elftal. Neem bijvoorbeeld Sydney van Hooijdonk, Nemanja gudelj, Alex Schalk, Mats Seuntjes of Ömer Bayram als voorbeelden. Het zijn allemaal spelers die via Jeugdopleiding van NAC doorgestroomd zijn naar het eerste elftal. Vanuit daar hebben ze zich in de kijker gespeeld en vaak een mooie transfer verdiend naar een club op hoger niveau. 

Peter Maas is blij met de aanstelling van Fouad el Fdil: ‘Met Fouad halen we iemand binnen met een imposante vracht aan ervaring, opgedaan op diverse niveaus in binnen- en buitenland. Daarnaast brengt hij vernieuwende methodes met zich mee om de jeugdopleiding te innoveren, verdiepen en versterken. Met zijn aanstelling hopen we het niveau van onze jeugdopleiding beter aan te laten sluiten bij het beoogde niveau van onze eerste selectie.’

Klik op NAC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NAC Breda voor meer informatie over de club.