De Welpjes van RKDVC zoeken nieuwe trainers

0
216
RKDVC

Het zijn de eerste stapjes op het voetbalveld. Voetballen kun je het nog niet echt noemen, maar wat een plezier wordt er beleefd op het sportpark van RKDVC. Kinderen van drie tot en met vijf jaar leren het spelletje iedere week beter kennen en vieren achteraf een groot feestje bij de kantine. ,,Er wordt gedanst en ranja gedronken’’.

Voor trainers en organisatoren Elroy Kivits en Nick Tiemussen is het ook een feest om te doen. Iedere zaterdag proberen de levendige trainers de kinderen te enthousiasmeren om te voetballen. Er staan elke week weer 22 kindjes op het veld om te scoren, schieten en slalommen. ,,We merken dat de kinderen en de ouders het heel erg leuk vinden, want ze komen iedere week opdagen’’, zegt Elroy, de organisator van de welpjes van RKDVC. ,,Het is geweldig om te zien dat de kinderen het naar hun zin hebben en steeds handiger worden met de bal’’.

Elroy en Nick hebben de welpjes in het leven gebracht, omdat ze op deze manier een kleine voorsprong hebben op andere teams. ,,Omdat ze al op driejarige leeftijd mogen starten hebben ze een kleine voorsprong. Hoe jonger je begint met voetballen, hoe meer je jezelf kan ontwikkelen. Op de trainingen leren ze om over te passen naar elkaar en te dribbelen naar het goal. Het lijkt nog niet echt op voetbal, maar ze zijn lekker bezig met de bal en vinden het allemaal heel erg leuk om met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen op het voetbalveld’’, aldus Elroy, die de kids ook wil laten wennen aan het spelen van wedstrijden. De welpjes van RKDVC speelde laatst een oefenwedstrijdje. Het was de eerste die ze ooit speelden en verloren met 16-0. ,,Dan zie je wel dat ze daar nog niet klaar voor zijn’’, grapt Elroy, die wel van plan is om toernooitjes en wedstrijden met clubs uit de buurt wil blijven organiseren. Clubs als Elshout, WSC en Nieuwkuijk hebben ook een jonge jeugd die zich moet ontwikkelen in het creëren van wedstrijdgevoel.

Ranja, dansen en springen

Na afloop van de voetbalochtend drinken de voetballertjes een flesje ranja en dansen en springen ze op muziek. Ook krijgen ze een koekje als ze goed hun best hebben gedaan. Ze krijgen er zelfs twee als ze het heel goed hebben gedaan volgens Elroy, die daarmee de kids extra wil motiveren om hun best te doen. Als ze niet hun best hebben gedaan bestaat er namelijk ook de kans dat ze geen koekje krijgen. ,,Maar’’, voegt Elroy toe, ,,Dat komt eigenlijk nooit voor’’. Een training van de welpjes duurt maar driekwartier. In deze 45 minuten is het volgens Nick en Elroy belangrijk dat de kinderen ook echt goed luisteren. ,,Het is soms een grote chaos’’, vertelt Elroy, die de kinderen ook een stukje wil opvoeden tijdens deze trainingen.

De kinderen van Elroy, Brenn (4) en Lizz (6), gaan ook iedere week mee naar de voetbal. Normaal gesproken gaan de kinderen naar het vier tegen vier voetbal zodra ze die leeftijd hebben gepasseerd, maar iedereen ontwikkelt zich natuurlijk op zijn of haar eigen manier. ,,Het ligt eraan hoe snel ze zich ontwikkelen wanneer ze naar de onder zeven gaan. Dan komen ze voor het eerst in een teampje’’, zegt Elroy. Het vier tegen vier voetbal is het onderdeel waar Elroy naartoe gaat. Hij groeit mee met de leeftijdscategorie van zijn eigen kinderen en blijft daarbij betrokken. Betrokken is hij ook bij de voetbalvereniging, als shirtsponsor. 120 jeugdspelers dragen een tenue met de naam van het bedrijf van Elroy Kivits op de voorkant.

Liefhebbers gezocht

Als laatste doen Elroy en Nick een oproep naar nieuwe liefhebbers om trainer te worden van de welpjes. Het betreft iedere zaterdagochtend een training van 45 minuten en ruim twintig enthousiaste kinderen die graag willen leren voetballen. Stuur een mailtje naar de vereniging of klop op zaterdag even op de deur van de bestuurskamer als jou dit leuk lijkt.

Klik hier voor de gepersonaliseerde clubpagina van RKDVC