De voorbeschouwing met Veron Schram van Sluis

0
232

Veron Schram (21) is de centrale middenvelder van Sluis 1. Bij deze club voetbalt Veron al vanaf zijn vijfde en met succes, want hij mocht al op 13-jarige leeftijd zijn debuut maken voor het vlaggenschip van Sluis. Toen hij 15 was mocht hij officieel aansluiten bij het eerste. Na drie seizoenen maakte Veron de overstap naar Breskens, om daar drie jaar te voetballen. Nu is hij weer terug bij Sluis, waar het allemaal begon.

Ondanks zijn jonge leeftijd wilt Veron dit jaar meer een leidende rol op zich nemen.
“Mijn doel is om de jonge gasten meer aan te sturen. Ondanks dat ik zelf nog maar 21 ben, wordt dit ondertussen al mijn zevende seizoen bij een eerste elftal en van het spelen in de derde en vierde klasse bij Breskens heb ik veel geleerd. Ik hoop te eindigen in de top zes, want we hebben een jonge en talentvolle groep. Daarnaast zijn we buiten het veld een hechte groep. Daarom denk ik dat we de kwaliteit hebben om minimaal zesde te eindigen en wie weet kunnen we nog wel eens verrassen.”

Afgelopen weekend werd er thuis in de laatste tien minuten gewonnen van Hulsterloo.
“Al binnen twee minuten scoorde Hulsterloo uit een corner. De gehele wedstrijd waren we de bovenliggende partij, maar wisten we niet te scoren. Totdat Lucas Willems in de 60minuut een fantastische vrije trap binnenschoot. Daarna trokken we de wedstrijd naar ons toe door goals van Michael Boudra en Jens Pyfferoen. Man of the match vond ik Bryan de Waele, onze keeper. Hij pakte bij de 0-1 achterstand nog een penalty die we tegen kregen. Dat was voor het gehele team wel een omslagpunt, want hij hield ons op dat moment in de wedstrijd.”

Volgende wedstrijd is thuis tegen Oostburg waar gespeeld wordt om de Pluym Cup.
“We hebben natuurlijk wat recht te zetten na de verloren openingswedstrijd tegen Oostburg. Na een sterke eerste helft van ons met een aantal goede kansen was Oostburg in de tweede helft de bovenliggende partij en trok de wedstrijd naar zich toe. Aanstaande zondag direct de kans, tijdens een wedstrijd voor de Pluym Cup, om ons te revancheren.”

De wedstrijd tussen Sluis en Oostburg zal zondag 20 oktober plaatsvinden op Sportpark ’t Oostpoortpark. Deze zal om 14:30 starten onder leiding van scheidsrechter D. Boodts.