N.I.V.O Sparta verliest thuis van Papendrecht

N.I.V.O.-Sparta weet nog steeds niet wat winnen is in de Eerste Klasse C. Wel bleef de ploeg van trainer Theo de Boon een grote nederlaag zoals in de afgelopen weken bespaard. Mede-promovendus Papendrecht won met 0-1 in Zaltbommel.

Ook vandaag was het weer puzzelen voor de technische staf. Het betekende basisplaatsen voor de negentienjarige Merlijn Bax (na een zware blessure) en de achttienjarige Iain Brands. N.I.V.O.-Sparta werd al na twee minuten gewaarschuwd toen een schot van buiten de zestien op de lat eindigde. Papendrecht hield het initiatief en was een stuk gevaarlijker dan N.I.V.O.-Sparta.
De thuisploeg probeerde het wel en kwam met name via Daan Schreuders een aantal keren door op de rechterflank. De voorzetten kwamen echter niet aan en helaas kon N.I.V.O.-Sparta in de eerste helft dan ook geen enkele kans noteren. Papendrecht stelde daar wel een aantal kansen tegenover maar Tony Salm hield zijn doel schoon. Een doelpunt van Papendrecht werd al vroeg in de wedstrijd terecht afgekeurd.

In de tweede helft was er een zelfde spelbeeld te zien. Papendrecht probeerde het wel maar Tony Salm stond lange tijd zijn mannetje. Hij had echter geen antwoord op het einde van het duel op de doorgebroken Jay Luciano. Luciano profiteerde optimaal van het ongelukkige wegglijden van Yri Schalkx en schoot de 0-1 binnen. Die zege van Papendrecht kwam niet meer in gevaar.

Door de nederlaag en de uitslagen elders is N.I.V.O.-Sparta nu de hekkensluiter van de Eerste Klasse C. Tegelijkertijd moeten we ons vasthouden aan de lichtpuntjes. Bax speelde als rechtsback of hij daar al jaren speelde. Dat biedt perspectief. Brands werkte zich een uur lang een slag in de rondte en zal de komende periode vaker speelminuten kunnen pakken. Het geeft trainer De Boon in ieder geval meer mogelijkheden, zolang de ziekenboeg nog overvol zit.

Foto: Marco Oomen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.