De voorbeschouwing: Sven Moerland van Kogelvangers

0
270

Sven Moerland van de Kogelvangers rechts op de foto

Sven Moerland begon al op jonge leeftijd met voetballen bij VV Kogelvangers. Op zijn 16evertrok hij naar vv SHO, waar hij uiteindelijk terechtkwam in het eerste en zijn debuut mocht maken. Vervolgens is Sven samen met zijn broer gaan voetballen bij SSS. Na een half jaar vertrok de middenvelder naar Australië om het daar te gaan proberen. Sinds dit seizoen is Sven weer actief bij de club waar het allemaal begon, VV Kogelvangers.

De 22-jarige centrale middenvelder wilt samen met de Kogelvangers meedraaien om een periodetitel. “Ik wil graag derde worden en ik hoop dat we mee kunnen voetballen om een periodetitel. Tholense Boys en Halsteren zie ik als titelfavoriet, daarom hoop ik dat we achter hun een plekje kunnen veroveren. Om dit te bereiken wil ik persoonlijk belangrijk zijn voor het elftal, daarnaast wil ik genieten van het spelletje en leren van Robert Braber.”

Afgelopen weekend stond er voor de Kogelvangers een thuiswedstrijd tegen NOAD op het programma. “Afgelopen zaterdag kwam NOAD’67 naar de nu al roemruchte Willemsch Veste, waar de formatie uit Sint Philipsland na een kansloze 5-0 nederlaag nog lang weet van zal hebben. Onze trainer, die er voorafgaande aan het duel en ook bij de 2-0 ruststand, niet gerust op was dat de drie punten in Willemstad zouden blijven, glom na afloop van oor tot oor. Ga maar na: de vijf doelpunten van respectievelijk Mart Grootenboer, Jorn Moerland, Sietse Vissers en Daan Oudhof (2x) kwamen na goed combinatiespel tot stand. De drie welverdiende punten leveren ons een mooie positie op in de middenmoot van de derde klasse B. De beste speler vond ik Jorn Moerland die van grote waarde was met één goal en vier assists. Zodoende was hij bij iedere goal direct betrokken.”

Aankomende zaterdag vind er wederom een mooi affiche plaats. De Kogelvangers spelen namelijk uit tegen WHS, die op dit moment op de derde plek staat. “Het wordt een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de subtop. Wij staan op het moment vijfde met zeven punten en WHS bezit negen punten. Als we winnen zaterdag gaan we dus over ze heen. Daarom hoop ik op een 1-3 overwinning, zodat we drie punten kunnen bijschrijven.”