De overstap naar WIK’57 bevalt Dennis Dekker uitstekend

0
130

Hij heeft er inmiddels op papier twee seizoenen opzitten, al beseft Dennis Dekker (25) ook goed dat het bij elkaar nog niet eens één volledig jaar met competitiewedstrijden is. Toch voelt hij zich al goed op zijn plek bij WIK’57 na zijn overstap van MZC’11.

KERKWERVE – “Absoluut! Die overstap bevalt uitstekend. Er waren al enkele oud-klasgenoten die hier speelden en die maakten me enthousiast om hier te komen spelen. Vanwege mijn studie speelde ik bij MZC’11 meer in het tweede dan in het eerste elftal en het leek me een uitdaging om te kijken of ik elders op een iets lager niveau wél in een eerste kon spelen. Er waren verschillende mogelijkheden, maar na een gesprek besloot ik voor WIK’57 te gaan. En dat is een prima keuze gebleken.”

Dit seizoen kreeg hij overigens te maken met een nieuwe trainer in de persoon van Huseyin Dogan, die ook komend seizoen bij de vierdeklasser uit Kerkwerve voor de groep staat. “Een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers ook. Het zorgde voor een nieuwe elan en we hadden ook een goede voorbereiding gedraaid. In de beker verloren we wel een wedstrijd, maar in de competitie niet. Daar begonnen we uitstekend en waren we nog ongeslagen. Dan is het wel enorm jammer dat het ineens stil komt te liggen, al viel dat toen wel te verwachten natuurlijk”, aldus de aanvallende middenvelder.

Dekker is vooral enorm te spreken over de sfeer binnen de dorpsclub, waar iedereen graag zijn of haar steentje bijdraagt. “Dat is geweldig om te zien. Het is een kleine gemeenschap en iedereen wil de club dragen en steekt de handen uit de mouwen. Er zijn veel vrijwilligers en ook onder de spelers doet iedereen geregeld wat voor de club. Iedereen helpt mee en dat is mooi om te ervaren. Het is allemaal een stukje kleiner dan ik bij MZC’11 gewend was. Qua faciliteiten én ook qua druk om te moeten presteren. Die druk is hier minder en het is ook wat persoonlijker. Daar voel ik me prima bij, al wil ik wel gewoon elke week winnen natuurlijk.”

En dat ging het afgelopen seizoen in de voorbereiding, de beker en de competitie best behoorlijk. De spelersgroep had vooraf ook ingezet op een plek in het linkerrijtje. “Ambitieus misschien, zeker ook omdat de seizoenen ervoor de club meestal in de middenmoot of in het rechterrijtje eindigde. Toch denk ik dat we een groep hebben die moet kunnen verrassen en misschien wel ooit voor een periodetitel moet kunnen meedoen. Ik denk dat we nu op de goede weg zijn. Hopelijk kunnen we in het nieuwe seizoen de lijn van de start dit jaar weer oppakken. Ik zit hier prima op mijn plek en ben vooral benieuwd wat er allemaal uit deze spelersgroep te halen valt en hoever we kunnen reiken.”

Klik hier voor meer artikelen over WIK’57.
Klik hier voor meer informatie over WIK’57