“De derby’s bij Haarsteeg leven enorm en geven boost”

Ercument Metin trainde de afgelopen maanden door met de selectie van Haarsteeg. “Al hebben we wel rustig aan gedaan”, geeft de oefenmeester toe. “Er waren lange tijd geen vooruitzichten. Toen kwam de Regio Cup in beeld, dat was leuk om naar toe te werken. Maar toen dat weg viel was de druk er wel vanaf. Dat kon je ook zien bij de jongens. We hebben het geprobeerd zo goed mogelijk in te vullen, al was het lastig.”

werktalent_255550
Metin kijkt uit naar het nieuwe seizoen, waar hij met zijn groep hoopt te schitteren. “Ik zit al anderhalf jaar bij de club. Het is niet nieuw. Dat is een voordeel, ik weet welke type spelers er zijn en hoe we willen voetballen. Op dit moment ben ik bezig om breed te kijken. We trainen met de hele selectie, niet apart. En ook de A-jeugd schuift regelmatig aan bij de trainingen. Om ze te laten proeven aan het seniorenvoetbal, maar ook om zelf een goed beeld te krijgen.”

Hij heeft een goed beeld van zijn eigen selectie, minder van de tegenstanders. “Dat is vrij lastig. Ik heb wel een beeldvorming van de clubs in onze competitie, maar het is de vraag hoe reëel dat is natuurlijk”, zegt de oefenmeester, die met een duidelijk doel aan de slag ging bij Haarsteeg. “De doelstelling was om de rust terug te krijgen en er een stabiele derdeklasser van te maken, om van daaruit verder te kijken. De rust is teruggekeerd en we zijn vrij stabiel nu, intern en voetballend. Ik verwacht dat we een middenmoter moeten zijn, kijkend met een schuin oog naar boven toe.”

Wedstrijden spelen, daar kijkt Metin naar uit. “De hele spanning naar de zondag toe. Normaal ben je daar vanaf dinsdag gelijk al mee bezig. Die spanning is weg, dat mis ik echt enorm. Het spelletje, de emotie, het hele gebeuren er omheen. Ik mis dat.” En dat is bij de wedstrijden die meetellen voor de Willy Naessens Cup nog eens extra. “Ja, natuurlijk. Uiteindelijk doe je dit voor het publiek. Die derby’s leven enorm natuurlijk, dat geeft een extra boost. Dat is heel belangrijk voor de club en voor ons. Al is de competitie in het geheel het allerbelangrijkste. We snakken er naar om weer wedstrijden te spelen, met publiek.”

Klik hier voor meer informatie over Haarsteeg

Klik hier voor meer artikelen over Haarsteeg

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.