‘De lachende gezichten bij die meiden geeft altijd weer extra voldoening’

0
452
IMG_4494- VJWALNJ2023

Toen haar dochter ging voetballen en er vrijwilligsters nodig waren om het meidenteam te gaan begeleiden pakte Denise de Rooij de spreekwoordelijke handschoen op. Ze begon bij de MO11 van de SJO Serooskerke/Veere, wat inmiddels is doorgestroomd als MO13.

“In het begin was het aanpoten voor de meiden toen ze als MO11 waren ingedeeld bij MO13 teams. Ze kregen wekelijks te maken met flinke nederlagen, maar ondanks dat bleef de sfeer altijd geweldig. Altijd was er plezier en altijd lachende gezichten. Gelukkig werden ze in de tweede seizoenshelft ingedeeld bij de MO11-competitie en werden ze zelfs kampioen! Ze stralen het plezier zowel tijdens de trainingen als wedstrijden ook echt uit en dat is mooi om te zien.”

De Rooij is er destijds bij gebrek aan vrijwilligers ingestapt met een andere voetbalmoeder. “We wilden gewoon dat ze ook begeleiders hadden en de trainingen hebben we uiteindelijk overgelaten aan iemand die ook échte voetbalkennis heeft, want dat heb ik zeer zeker niet. Al kan ik wel zien dat ze op heel veel vlakken vooruitgang hebben geboekt en nog steeds beter worden. Dus dat is leuk en geeft ook veel voldoening.”

Dat er in en rondom het elftal een positieve sfeer hangt, dat is ook zichtbaar in het steeds groeiende aantal meiden dat zich komt aansluiten of komt meetrainen. “Dat zegt ook wel veel inderdaad. Regelmatig zien we dat er een of meerdere vriendinnetjes kennis komen maken en bij de groep blijven. Op dit moment hebben we zo’n vijftien tot zestien meiden die trainen en voetballen, dus dat is ook een heel leuke ontwikkeling. We begonnen het seizoen als negental in competitie, maar omdat het zo blijft doorgroeien is het inmiddels een 11 tegen 11 dat de competitie in kan.”

Op dit moment vervult Denise puur de rol van leidster en worden op dinsdag en donderdag de trainingen door vier andere dames voor hun rekening genomen. “Kim en Demi op de dinsdag en Angeline doet met Manon op donderdag de trainingen. Die hebben zelf gevoetbald en dat zie je terug in de oefenstof en in de ontwikkeling van de meiden.”

Zelf voetbalde ze in een heel ver verleden overigens ook. “Als was dat een heel korte ‘carrière’ op het voetbalveld haha. Nee hoor, de rol als leidster vind ik prima zo. Ik regel de randzaken en zorg dat alles rondom is geregeld. Laat anderen het voetballende deel maar doen. Als ik zie hoe de meiden allemaal rondlopen met een lach van oor tot oor, dan is ons doel elke week weer bereikt.”

Klik op V.V. Serooskerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Serooskerke voor meer informatie over de club.