Bram Domen zet Wernhout in positief daglicht

0
226
19_Wernhout_Activiteiten

Hij is namens Wernhout naast voetballer bij het tweede elftal, ook voorzitter van de activiteitencommissie. Een mooie functie, al vindt Bram Domen dat zelf toch eigenlijk een ‘iets te groot woord’. “Het is vooral leuk om te zien dat mensen er plezier in hebben. Dat geeft mij de voldoening.”

Pas 21 en nu dus al actief in het hoofdbestuur. Domen laat er bij zijn club Wernhout geen gras over groeien. “De activiteiten doe ik nu al een paar jaar, sinds vorig seizoen zit ik ook in het bestuur.” Met alle liefde. “Ik was zeven of acht toen ik hier begon. Heel de jeugd doorlopen en nu bij het tweede. Nooit in het eerste hoor.” Daar fungeert hij met name achterin als slot op de deur, maar dus vooral buiten het veld, maakt de jongeling furore. “Wernhout is echt een dorpsclub. Je kent iedereen, mensen spreken je aan. Dat vind ik mooi, als ze iets tegen je zeggen. Even een praatje maken, welk team ze ook zitten.”

Aantrekkelijk

Heel gek is dat gezien zijn functie natuurlijk ook niet. Want na het organiseren van voetbalkampen, clinics en verschillende themafeestjes, is Domen inmiddels een bekend gezicht. “Ons doel is om mensen op de vereniging te laten komen en onze club in een positief daglicht te zetten. Ook om genoeg vrijwilligers te krijgen.” En vooral dat laatste, is moeilijk genoeg. “We hebben vaak moeite om trainers te krijgen. Maar dat heeft iedere club denk ik wel. Dus proberen we zulke dingen op onze manier leuk en aantrekkelijk te maken.” Want aan leden, geen gebrek. “Daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Vooral de jongere jeugd is behoorlijk gegroeid en ook met het meidenvoetbal, timmeren we serieus aan de weg. Het zou mooi zijn, als we op die aspecten kunnen blijven groeien.” Aan zijn eigen inzet, ligt het in ieder geval niet. Domen is namelijk ook nog trainer van de JO19. “Dat doe ik nu voor het derde jaar. Het is gewoon leuk om die gasten iets te leren, daar heb ik heel veel plezier in. Als dat lukt, haal je daar echt voldoening uit.” Net als bij zijn ‘eigen voetbal’. “Ik vind het gewoon leuk om in de selectie te voetballen!”

Kartrekker

Heel veel meer tijd, heeft Domen dan ook niet. Zeker nu het 80-jarig jubileum, bijna voor de deur staat. “Ik ben nu bezig met het samenstellen van een jubileumcommissie. Met alle doelgroepen bij elkaar. Vanuit het bestuur, ben ik daarvan een beetje de kartrekker.” Want het feestweekend, moet onvergetelijk worden. “We zitten te denken aan een sponsoravond, activiteiten voor de jeugd, een feest en natuurlijk iets met oud-spelers. We zijn net begonnen, dus de invulling en ideeën moeten nog verder worden bepaald.” Alles om de club draaiende én levendig te houden. Met Domen voorop. “Nu kan ik alles nog combineren, maar in de toekomst zal ik moeten kijken. Ik kan natuurlijk niet alles blijven doen. Als ik moest kiezen? Dat vind ik te lastig!” En dus doet hij het voorlopig nog maar gewoon allemaal. Komend op zijn fietsje. “Om in de kantine te kunnen blijven hangen. Dat gebeurt wel eens…”

Klik op vv Wernhout voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wernhout voor meer informatie over de club.