De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in de nacompetitie, volgens Sjors de Bakker ‘kansloos’ verloren werd van competitiegenoot OHVV, komen de Ouddorpers dit jaar opnieuw uit in de vierde klasse.

Niet ontevreden. Dat is toch wel een beetje dé samenvatting van afgelopen seizoen. De Bakker (30) memoreert er nog maar eens aan. “De toppers hebben we gewonnen, maar tegen de kleintjes hebben we het laten liggen. Dus wat dat betreft heb je het gevoel dat er meer mogelijk was.” Al, moet hij ook meteen toegeven. “DVV’09 en OHVV waren wel wat beter, dus dan is een derde plek niet zo gek.” En dus ging het in de nacompetitie, tegen laatstgenoemde, uiteindelijk mis. “Dat was een kansloze wedstrijd, die hebben ze verdiend gewonnen. Maar als je naar de competitie kijkt, had dat dichterbij elkaar moeten liggen.”

Wat anders
Na een goed seizoen, begon De Bakker stiekem al een beetje te dromen. Van die derde klasse. “Tuurlijk zou dat lastig worden, maar misschien ligt het ons ook wel beter. Nu zakken veel ploegen in en voetbal je tegen een muur, dan krijg je waarschijnlijk toch wat meer ruimte.” Zover is het dus nog niet. Dit jaar wagen ze een nieuwe poging. “Door het aantal degradanten verwacht ik dat het niveau hoger zal liggen, al zijn onze twee concurrenten natuurlijk wel weg. Maar het is lastig te zeggen, want veel tegenstanders zijn voor mij redelijk onbekend.” Zo zijn de teams ‘van het eiland’ voor een groot deel verdwenen. “Aan de ene kant is dat jammer, want ondertussen ken je elkaar allemaal. Maar is het ook wel weer leuk, een keer wat anders.” De Bakker kan in ieder geval niet wachten tot het allemaal weer echt gaat beginnen. “Ik kijk er toch altijd wel weer naar uit, lekker voetballen. Je mist het dan toch.” Voor de aanvallende middenvelder, die ook op ‘6’ uit de voeten kan, voelt WFB sowieso iedere keer als thuiskomen. “Vanaf mijn vijfde loop ik hier al rond. Eigenlijk kon ik niet wachten, maar ik moest eerst mijn zwemdiploma halen…” En nu, 25 jaar later, is hij er dus nog steeds. “Ik woon al heel mijn leven op het dorp, de sfeer is leuk en iedereen gaat goed met elkaar om. Ook in de kantine. Daar doen we niet alleen een biertje met de selectie, maar ook met jongens van het vierde. Dan zit iedereen erbij.”

Absoluut hoogtepunt
Maar ook binnen de lijnen, moet er natuurlijk gepresteerd worden. Daar doet De Bakker, op welke positie hij dan ook speelt, in ieder geval alles aan. “Mijn favoriete positie? Dat vind ik moeilijk kiezen. Het liefste speel ik aanvallend op het middenveld, omdat ik dan met mijn loopvermogen van waarde kan zijn. Als verdedigende middenvelder kun je iets meer het spel verdelen, ook dat is leuk. Wat dat betreft ben ik een beetje een ‘allrounder’, alles kan ik wel een beetje.” Behalve ‘als loper’ brengt De Bakker ook een hoop ervaring met zich mee. Redelijk uniek bij de vierdeklasser. “Ik denk dat er binnen het team maar twee ouder zijn dan ik. Maar ik voel me niet oud hoor, kan het ook prima vinden met al die jonge gasten.” Al voelt hij het fysiek af en toe toch wel. “Aan de spiertjes. Iets vaker spierpijn of hier en daar een pijntje.” Aan stoppen denkt hij voorlopig echter nog lang niet en dus is er nog genoeg tijd voor een absoluut hoogtepunt. “Vroeger wilde ik altijd in het eerste spelen, dat is gelukt, dus daar ben ik trots op. Nu is het nog hopen op een kampioenschap!”

Wij wensen Sjors veel succes dit seizoen!

Klik op v.v.WFB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v.WFB voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.