Dames 30+ elftal groeit met een noodgang

0
323
Blauw Wit Dames

Pas twee jaar geleden richtte Jolanda Rijken (51) het dames 30+ elftal van Blauw-Wit ‘81 op. Nu heeft het elftal al 22 enthousiaste speelsters. Waar de voetballiefhebbers eerst op de vereniging kwamen om naar hun kinderen te kijken, komen ze nu ook naar de vereniging om zelf een balletje te trappen. ‘’Het is altijd super gezellig.’’

‘’Het begon allemaal langs de lijn bij mijn kinderen,’’ begint Rijken. ‘’Op een gegeven moment ontstaan er gesprekken. We zeiden tegen elkaar: eigenlijk moeten wij ook weer gaan voetballen. Toen zijn we naar het bestuur gestapt om te kijken naar de mogelijkheden. Toen we groen licht kregen zijn we klein begonnen. ‘’Het is elke keer weer super gezellig,’’ zegt ze.

Dat is eigenlijk ook het allerbelangrijkste voor hen. De gezelligheid staat voorop, maar toch zijn alle speelsters fanatiek. Dit seizoen speelt de selectie voor het eerst mee in de 30+ competitie. Dat was in het begin behoorlijk aanpoten, want veel punten werden er niet gehaald. Er zaten volgens Rijken ook veel dames in het elftal die nog nooit hadden gevoetbald. Wel zien de dames van Blauw-Wit veel verbetering. ‘’In het begin wonnen we helemaal niks, maar al snel lukte het ons om af en toe gelijk te spelen. Nu winnen we ook af en toe een potje. Wat dat betreft zit er een mooie stijgende lijn in,’’ aldus de 51-jarige voetbalster.

In twee jaar is het elftal ontzettend gegroeid. ‘’Iedereen is vrij om een keer met ons mee te komen trainen,’’ zegt de oprichtster van het elftal. ‘’Eigenlijk schrijft iedereen die meedoet met ons zich heel snel na de training in bij Blauw-Wit om zich aan te melden bij ons team. Het komt wellicht doordat we zo laagdrempelig zijn en geen verplichtingen opleggen om te komen trainen op de dinsdagavond. Bovendien vindt iedereen het heel erg gezellig en leuk om sportief bezig te zijn,’’ voegt Rijken toe. Op dit moment staat het dameselftal van Blauw-Wit al op 22 speelsters.

Trainer Sjef

Het eerste jaar bestond het voetballen bij de Blauw-Wit dames alleen nog maar uit trainingen. Het elftal is in een recordtijd gegroeid en speelt nu ook wedstrijden. Trainer Sjef (75) pakt alles in zijn eentje aan. ‘’Een behoorlijke uitdaging voor hem,’’ vertelt Rijken. ‘’Als iemand zich wil aanmelden als onze coach, mag diegene altijd bellen,’’ grapt de voetbalster.

Nu speelt de dames-selectie ook elke maand een wedstrijd. Eigenlijk is het meer een soort toernooi-avond. Want, op de vrijdagavonden komen alle teams uit de competitie naar één vereniging om daar een viertal wedstrijden van vijftien minuten te spelen. ‘’Dat zijn natuurlijk de leukste avonden, al zijn de trainingen ook altijd super gezellig,’’ vertelt Rijken. De toernooi-avonden zijn volgens haar zo leuk omdat je in contact komt met de andere elftallen. ‘’Je ziet elkaar op deze manier regelmatig en leert elkaar steeds een stukje beter kennen. Het is een groot voetbalfeest,’’ voegt ze toe.

En het wordt nog een groter voetbalfeest. De mannenafdeling van Blauw-Wit wordt namelijk ook een stuk uitgebreid. Ook zij krijgen een elftal voor de oudere voetballers. Dit moet een 35+ team worden. Ook voorzitter Peter Jansen is blij met al deze ontwikkelingen op de verenigingen: ‘’Als kleine vereniging groeien we toch gewoon door. We hebben zelfs te weinig velden voor al deze nieuwe teams.’’

Voetbalfeestje

Al met al is het natuurlijk geweldig voor een vereniging om in korte tijd zoveel nieuwe leden te werven. ,,Het wordt super gezellig bij Blauw-wit. Dat is het al, maar zeker met het mannenteam wordt het een echt voetbalfeestje. Dat is goed voor de club, aangezien het nieuwe leden en vrijwilligers werft en gezellig voor iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt,’’ aldus de voorzitter.

Klik op Blauw-Wit’81 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Blauw-Wit’81 voor meer informatie over de club.