Daan Langendoen heeft zin in nieuw avontuur bij VV Nieuwenhoorn

0
232
Daan Langendoen vv Nieuwenhoorn

Daan Langendoen vervolgt na dit seizoen zijn carrière bij VV Nieuwenhoorn. De vierdedivisionist heeft een belangrijke rol in petto voor de huidig aanvoerder van Spijkenisse onder 23 jaar, die zelf klaar is voor zijn volgende stap. “Ik heb mijn gevoel gevolgd.”

De 21-jarige Langendoen is in het dagelijkse leven een bedrijvig baasje. Als hij geen voetbalschoenen aan heeft, speurt hij de omgeving rond naar interessante bedrijfsobjecten. “Ik heb mijn eigen bedrijfje”, zegt hij. “Ik koop en verhuur onroerend goed. Vooral opslagplaatsen en loodsen.”

Dat hij al zo jong voor zichzelf aan de slag is gegaan komt door zijn vader, die ook een eigen onderneming heeft. “Het is, denk ik, met de paplepel ingegoten.”

“Je merkt dat de markt wat anders wordt”, vervolgt hij. “Alles staat net wat langer te koop.” Nieuwenhoorn was er deze winter als de kippen bij om de talentvolle Langendoen in te lijven. De club pikt de inwoner van Oostvoorne op in het onder 23-elftal van Spijkenisse. “Nieuwenhoorn had een goed verhaal en mijn gevoel was meteen goed”, zegt hij over de interesse die de dorpsclub eind van vorig jaar toonde.

“Ze zien in mij een belangrijke pion voor de toekomst. Voor mij komt deze stap op het juiste moment. Bij Nieuwenhoorn kan ik mezelf doorontwikkelen in een goede, sportieve omgeving. De club is ambitieus en wil graag naar de derde divisie. Die ambitie heb ik ook.”

Bij Spijkenisse, de club waar hij jarenlang in de eerste jeugdteams speelde, maakte Langendoen anderhalf seizoen geleden zijn debuut voor de hoofdmacht.

In Spijkenisse onder 23, dat uitkomt in de tweede divisie, ontpopte Langendoen zich als de leider. Niet voor niets draagt hij dit seizoen de aanvoerdersband. “Het is anders dan in de jeugd toen we in de tweede divisie speelden tegen betaaldvoetbalorganisaties als MVV, VVV en Roda JC. Het is vooral het fysieke aspect. We zijn inmiddels begonnen aan het tweede deel van de competitie. In het eerste deel zijn we derde geëindigd. Hopelijk kunnen we in de voorjaarsreeks wel meedoen om het kampioenschap.”

Langendoen betitelt zichzelf als een ‘echte’ verdediger. “Ik ben sterk in de duels en draag zeker ook in opbouwend opzicht mijn steentje bij. Ik heb ook wel eens op het middenveld gespeeld, maar dan wel als een ‘zes’, met de punt naar achteren.”

Hij hoopt zich bij Nieuwenhoorn verder te ontwikkelen. “Nieuwenhoorn is een grote naam op Voorne-Putten. Het is altijd fijn als een club vertrouwen in je hebt. Ik heb vreselijk veel zin in dit nieuwe avontuur.”

Klik op VV Nieuwenhoorn voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Nieuwenhoorn voor meer informatie over de club.