Tom van der Spek van vv Verburch maakt de overstap naar CWO

0
250
CWO-logo

Aanstaand hoofdtrainer Jeffrey van Dijk kan na de zomer beschikken over de diensten van keeper Tom van der Spek. De routinier komt over uit van vv Verburch. Met zijn dertig jaar brengt Tom een welkome impuls aan ervaring met zich mee naar ’t Trimpad.

Zesentwintig jaar geleden, toen we de boodschappen nog in gulden konden betalen, begon Tom zijn voetbalcarrière bij sv Loosduinen. Hier doorliep hij alle jeugdafdelingen, waarna hij op 22-jarige leeftijd verkaste naar Hvv Ras. Twee jaar later vertrok Tom alweer nadat hij besloot te verhuizen naar Hoek van Holland. Daar tekende hij voor HVC’10, waar hij vijf seizoenen volbracht. Wat volgde was een jaar bij vv Verburch. Hier liepen zijn toekomstplannen spaak nadat hij uit de selectie was gezet als gevolg van het rondgaan van het gerucht dat hij terug zou keren bij HVC’10.

Via zijn oud-keeperstrainer Dick Bos kwam hij met Gert-Jan in contact. ,,Dat begon met een telefonisch gesprek om te kijken of er een klik was”, zegt Tom. Als snel volgde een gesprek op CWO. ,,Beide partijen waren snel overtuigd, en het was eigenlijk gelijk goed.”

CWO is Tom niet onbekend, daar hij onze spitsen al vaker van het scoren moest afhouden. ,,De club heeft altijd een hele warme uitstraling op mij gehad. Een nette, mooie club waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.” Hij hoopt volgend jaar natuurlijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ballen tegen te houden, maar is zich ook bewust van een andere rol die hij kan gaan vertolken. ,,Ik heb gezien dat er veel jonge jongens in de groep zitten volgend jaar, en hoop hen met mijn ervaring te kunnen helpen waar nodig. We gaan er samen een mooi jaar van maken.”

Klik op sv CWO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sv CWO voor meer informatie over de club.