Ruud van Nistelrooij stapt per direct op als trainer van PSV

0
334
PSV Eindhoven

Ruud van Nistelrooij zet abrupt een punt achter zijn trainerscarrière bij PSV. De 46-jarige coach neemt vier dagen voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ ontslag. Nadat er berichten naar buiten zijn gekomen over kritiek van invloedrijke spelers op zijn functioneren. Assistent-trainer Fred Rutten zal de honneurs waarnemen tijdens het duel tegen AZ.

Van Nistelrooij beleefde zijn debuutseizoen bij PSV. De voormalige spits wist de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker binnen te slepen, maar gedurende het hele jaar waren er twijfels over de speelstijl en het veldspel van het team uit Eindhoven. Afgelopen zondag had PSV de kans om de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig te stellen, maar slaagde daar niet in met een 3-3 gelijkspel tegen SC Heerenveen.

Spanningen
Tijdens het duel met Heerenveen kwamen er ook verhalen naar buiten over problemen binnen de technische staf en kritiek van een deel van de spelersgroep op het functioneren van Van Nistelrooij en zijn staf. Het is bekend dat een aantal spelers van de selectie van mening is dat een groot deel van de staf niet voldoet aan de eisen.

De clubleiding, bestaande uit algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart, heeft hierover gesprekken gevoerd met de spelers van PSV. Uiteraard is tijdens deze gesprekken tussen de spelers en de twee directeuren ook gesproken over Van Nistelrooij, met wie Brands en Stewart graag verder wilden.

Bedenkingen
Het is ook bekend dat de coach eerder dit seizoen heeft getwijfeld over zijn toekomst bij PSV. Hij had aanvankelijk zijn bedenkingen, maar ging uiteindelijk overstag na gesprekken met Marcel Brands, die hem min of meer wist te overtuigen om de uitdagende baan te accepteren. Nu heeft Van Nistelrooij echter toch besloten om te vertrekken.

“Na verschillende gesprekken over interne zaken in de afgelopen weken vond er dinsdagavond een overleg plaats tussen de directie en Van Nistelrooij”. Meldt PSV op de officiële clubwebsite. “Daarin is besloten om de focus te behouden op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ. Na het seizoen wordt er verder gepraat. Van Nistelrooij heeft vanochtend laten weten dat hij van mening is dat er onvoldoende draagvlak en steun binnen de club is om door te gaan.”

Klik op Eredivisie voor meer artikelen over de Eredivisie.
Klik op Eredivisie voor meer informatie over de Eredivisie.