Club van de Week- John van Hal draagt als Bestuurslid en Wedstrijdsecretaris bij aan de bloei van SV Sprundel

0
430
John van Hal-SV Sprundel

John van Hal is een betrokken voetballiefhebber van 38 jaar jong. Hij is een prominente figuur binnen SV Sprundel. Als bestuurslid en wedstrijdsecretaris speelt hij een belangrijke rol in het soepele verloop van wedstrijden binnen de club. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de jeugdcommissie en investeert hij zijn energie in de jongste jeugdteams van de vereniging.

Even voorstellen
John van Hal woont samen met zijn vriendin Christien Kroon en hun twee kinderen, Milan (6) en Ruben (4). Zijn beide zoons zijn actieve voetballers in de onder-7 en zaterdag trainingsgroep van de onder-4-5-6.

Carrièreverloop
John’s voetbalcarrière begon op jonge leeftijd bij SV Sprundel. Hij doorliep alle jeugdelftallen en maakte vervolgens de overstap naar de senioren, waar hij in zijn eerste jaar voornamelijk in het tweede team speelde. Dit bleek een waardevolle ervaring te zijn, aangezien hij regelmatig de kans kreeg om mee te trainen met het eerste. In de daaropvolgende seizoenen verdiende hij een vaste plek in het eerste. “Hierin was mijn absolute hoogtepunt het kampioenschap dat we met het team behaalde tegen Beek Vooruit. Na enkele jaren in de selectie heb ik mede door mijn avondstudie besloten om over te stappen naar het zaterdagteam. Momenteel speel ik al enkele jaren met plezier bij Sprundel 3 en ben ik al zo’n dertig jaar actief bij de club.”

Begin als vrijwilliger
Momenteel is John al ruim vijftien lid van de jeugdcommissie van SV Sprundel. Het begon met het op zich nemen van de verantwoordelijkheid voor het wedstrijdsecretariaat. In deze rol was hij jaarlijks betrokken bij evenementen zoals het zaalvoetbal-kersttoernooi. Toen zijn kinderen gingen voetballen, nam John ook de rol van leider en trainer op zich voor het onder-7 team. Daarnaast is hij betrokken bij de zaterdag trainingsgroep voor de allerjongsten (onder-4-5-6). Hoewel enkele vaders de trainingen verzorgen, staat John altijd klaar om te helpen bij de begeleiding. “Ook ben ik actief betrokken bij jeugdtoernooien, jeugdactiviteiten en de jaarlijkse verenigingsdag van SV Sprundel, waarbij recent het succesvolle 70-jarige jubileum werd gevierd dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het enthousiasme van de leden.”

Wedstrijdsecretaris
Als wedstrijdsecretaris draagt John de verantwoordelijkheid voor alle aspecten rondom wedstrijden bij SV Sprundel. “Dit begint in de zomerstop met het juist aanmelden van de teams bij de KNVB en het indienen van eventuele wensen met betrekking tot de competitie-indeling. Vervolgens wordt het speelschema opgesteld en zorg ik voor de uitvoering ervan. Wekelijks regelt ik zaken zoals scheidsrechters, vlaggers, veld- en kleedkamerindelingen, en meer.”
Daarnaast John te maken met aanvullende taken, zoals het afhandelen van verzoeken om wedstrijden te verzetten, het opstellen van rapporten voor de KNVB en het bijwonen van bijeenkomsten georganiseerd door de KNVB.

Doelstellingen met Sprundel
Gevraagd naar zijn doelen voor de club, benadrukt John het belang van het voortzetten van de huidige koers. Hij streeft ernaar om SV Sprundel te handhaven als een stabiele dorpsclub waar mensen uit Sprundel samenkomen. “Met meer dan 500 leden fungeert de club als een ontmoetingsplek, waar vriendschappen voor het leven ontstaan. Ik hoop oprecht dat dit aspect gewaarborgd kan blijven in de toekomst.”

Persoonlijk streeft John ernaar nog vele jaren actief te zijn bij SV Sprundel. Met bijna 30 jaar ervaring op de club hoopt hij dat zijn twee zonen, Milan en Ruben, zich over 30 jaar op dezelfde manier zullen uitdrukken over hun betrokkenheid bij de vereniging. Hij koestert de gedachte dat zijn familie een blijvende band heeft met SV Sprundel en hoopt dat vele anderen ook de vreugde en vriendschap kunnen ervaren die de club te bieden heeft.

Zorgen voor binding
In zijn streven naar een bloeiende clubomgeving probeert John vanuit zijn rol als wedstrijdsecretaris zoveel mogelijk mensen te verbinden en elkaar te laten ondersteunen. Hij moedigt mensen aan om niet alleen aan hun eigen wedstrijd te denken en weer naar huis te gaan, maar om iets voor elkaar te betekenen binnen de voetbalclub. “Binnen de jeugd waren er voor de pandemie bijvoorbeeld goed georganiseerde scheidsrechter schema’s. Vaste scheidsrechters floten wedstrijden voor de onder-19, terwijl spelers uit de selectie de onder-17 en onder-15 voor hun rekening namen. Op hun beurt floten de onder-19-spelers wedstrijden voor de onder-13, en zo verder. Als trainer en leider van jeugdteams betrek ik ook graag ouders bij de activiteiten. Zo moedig ik mensen aan om te zorgen voor drinken en shirts, enzovoort.”

Wat John zo mooi vindt aan SV Sprundel is dat de vereniging, naast het voetbal zelf, andere gezamenlijke activiteiten organiseert die bijdragen aan de onderlinge verbondenheid. De kantine fungeert als ontmoetingsplek waar vriendschappen groeien en bloeien. Verschillende commissies, waaronder de jeugdcommissie, beachsoccercommissie, onderhoudsgroep en het Clubbladmagazine, werken binnen de gestelde kaders aan het faciliteren van activiteiten die leden leuk vinden. “Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Darttoernooien en kaartavonden.

Klik hier voor meer informatie over SV Sprundel
Lees hier meer artikelen over SV Sprundel