CvdW VV Clinge – In gesprek met Edwin van de Voorde

0
193

We sluiten de week af met Edwin Van de Voorde. De verdediger heeft al meerdere Zeeuwse clubs achter zijn naam staan, maar is momenteel alweer bezig aan zijn zesde seizoen bij VV Clinge, waar hij het zo naar zijn zin heeft. Met de rood-witten hoopt hij zo snel mogelijk weer te mogen schitteren tijdens wedstrijden.


“We waren lekker bezig met de competitie,” begint Van de Voorde. Want VV Clinge deed met drie mooie overwinningen bovenin mee in de zondag derde klasse. “Het team stond goed, wat resulteerde in een mooie start. Waarschijnlijk had er ook wel meer ingezeten, extra jammer dat de competitie dan wederom vroegtijdig is stopgezet.” Voor de dorpsclub was het zeker een hoogtepunt, maar deze kon niet tippen aan het kampioenschap in 2018. “Dat was prachtig toen, een groot feest. We speelden in een leuke competitie en hadden veel busreizen, die bij ons altijd erg gezellig zijn.”

Echter begon Van de Voorde zijn carrière niet in Clinge. De centrale verdediger startte bij de jeugd van VV Schoondijke. “Op een gegeven moment sta je op je 13 e bij de A-junioren, maar ik wilde graag bij mijn leeftijdsgenoten voetballen, waardoor ik er voor koos om bij VV Breskens te gaan voetballen.” Hier mocht Van de Voorde zichzelf al op 16-jarige leeftijd bewijzen bij het eerste elftal en kwam ruim acht seizoenen uit voor de hoofdmacht van de Bressiaanders. “Op het einde verloor ik een beetje het plezier in het voetbal, maar dat vond ik terug bij AVC Aardenburg.” Na een pleziervol jaar koos Van de Voorde, na een verhuizing, voor een stapje hogerop bij VV Clinge.


Momenteel zijn we alweer bijna zes jaar verder en is Van de Voorde een echte clubman geworden. “We hebben een hechte en leuke groep. De vrijdagavonden en de zondagen zijn altijd heel gezellig, maar als het serieus moet, dan zijn we ook allen gefocust. Iedereen bij de club is ook altijd in voor een praatje, wat ik altijd mooi vind.” Ook tijdens de jaarlijkse Visserijfeesten is het bij de ouders van Edwin enorm gezellig. “Iedereen uit het team blijft dan bij ons thuis slapen, dat is altijd wel een heel leuk jaarlijks uitje.”

Van de Voorde voelt zich helemaal thuis in Clinge en zal dan ook niet snel meer weg te denken zijn uit de defensie van de dorpsclub. “Ik zit prima op mijn plek, maar ik wil natuurlijk altijd belangrijk blijven voor het team.” Met het team heeft hij dan ook een mooie doelstelling voor de toekomst. “We willen graag een stabiele derdeklasser worden, maar we waren goed op weg natuurlijk. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken volgend seizoen.”

Foto: Archief VV Clinge.

Meer artikelen lezen over VV Clinge? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Clinge.