‘Blessures en het vaderschap redenen om stapje terug te doen’

0
147

WESTDORPE – Kleine pijntjes, wat grotere blessures en het daardoor missen van de juiste fitheid. En dan daarbij ook nog de geboorte van zijn zoontje én een tweede kindje op komst deden Gregory van der Goes (28) besluiten om een stapje terug te doen bij RIA W. om er in het tweede elftal te gaan spelen.

De laatste periode van het vorige seizoen zorgde bij Van der Goes voor een onbevredigend slot van een aantal jaren spelen in het eerste elftal bij de zondag vierdeklasser uit Westdorpe. “Ik kreeg vaker dan me lief was te maken met allerlei pijntjes en had op het laatst ook last van een hardnekkige liesblessure. Daardoor miste ik de voorbereiding en moest ik het onder de nieuwe trainer Arno Verlinde vooral doen met invalbeurten. Het onregelmatige spelen zorgde er helaas ook voor, dat ik niet in mijn ritme kwam en dat ik daardoor steeds maar weer ongemakken kreeg. Dat wilde ik niet langer en heb er daarom voor gekozen een stap terug te doen. Wel jammer, maar ik denk ook dat ik niet de juiste fitheid heb om voor een eerste elftal van directe waarde te kunnen zijn.”

Want hoewel Van der Goes, die bij het eerste elftal voornamelijk rechtsback speelde, graag voor het keurkorps speelde, daar gaat het hem vooral toch om het plezier. “En dat had ik absoluut ook in het tweede. Mijn rol is daar totaal anders, het is een elftal met heel jonge jongens dus heel onervaren allemaal. Al is het heel jammer, dat we nu al sinds oktober stilliggen. We hebben daarna niet tot nauwelijks wat getraind en wedstrijden gespeeld. Voor iemand die ook vooral van de derde helft enorm kan genieten, is dat dan toch een gemis.”

Het zorgde er wel voor, dat hij veel meer tijd heeft kunnen doorbrengen met zijn zoontje, terwijl hij binnenkort vader wordt van een dochtertje. “Dat is wel mooi natuurlijk. Ik geniet van mijn zoontje en kijk er naar uit dat we ons tweede kindje krijgen. Al is het toch ook wel weer lekker wanneer we als kameraden onder elkaar lekker in de kantine aan de bar een pot bier kunnen drinken, kunnen voetballen én naar wedstrijden kunnen kijken als publiek. Want niemand had kunnen voorzien dat het allemaal zo lang zou gaan duren, hoe jammer ook.”

Van der Goes woonde zijn gehele leven in Westdorpe, maar verhuisde vier jaar geleden naar Terneuzen toen hij er ging samenwonen. Een overstap naar een club in zijn nieuwe woonplaats heeft hij echter nooit overwogen. “Zeker niet! Ik voetbal mijn hele leven al bij RIA W. en het is ook geen wereldreis om te maken he. Ondanks dat ik de afgelopen jaren geregeld last heb van blessures, heb ik nooit overwogen helemaal te stoppen. Want daarvoor is het spelletje veel en veel te leuk. Op mijn zestiende ben ik al eens twee jaar gestopt met voetballen, maar daar heb ik nog altijd spijt van. In het tweede elftal kan ik lekker voetballen zonder druk om wekelijks te moéten presteren. Wie weet heb ik daardoor wel vaker last van blessures gehad dan ik had gewild. Nu draait alles alleen om plezier en natuur de niet te onderschatten derde helft. En daar voel ik me enorm prettig bij.”