CvdW: v.v. Montfoort – Introductie

0
147

In deze editie van de Club van de Week is het de beurt aan v.v. Montfoort. De club is opgericht op 30 juli 1946 en het eerste elftal van de club is actief in de 1e klasse zaterdag.

Geschiedenis
Na de oprichting werden de thuiswedstijden van de club gespeeld op een bescheiden accommodatie. Het sportpark bestond toen slechts uit een speelklaar gemaakt weiland, twee kleedkamers & een klein verkooppunt voor drank en eten. Uiteindelijk werd het sportpark uitgebreid en kwamen er een clubgebouw, tribune, parkeerterrein en nieuwe kleedkamers bij. Zelfwerkzaamheid is een rode draad die door de clubhistorie loopt.

Sinds 1973 heeft de club een nieuwe thuisbasis, namelijk Sportpark Hofland. De velden worden gehuurd van de gemeente, maar de gebouwen zijn door de leden zelf gebouwd en worden ook door de leden onderhouden.

Sportief gezien, speelde v.v. Montfoort niet heel erg hoog en waren er geen bijzondere prestaties sinds de oprichting. Maar hier kwam in het begin van de jaren zeventig verandering in. Onder leiding van oud-prof Henk van Laatum werd v.v. Montfoort twee keer, kort achter elkaar, kampioen en promoveerde de club naar de 3e klasse. Waar de club in het seizoen van 1974/1975 net een punt te weinig had behaald voor promotie naar de 2e klasse, degradeerden v.v. Montfoort een jaar later als gevolg van het vertrek van enkele bepalende spelers.

Vanaf 1992 was Montfoort niet te stoppen en slaagde het eerste erin om vier keer op rij te promoveren en zo de 1e klasse te bereiken. Tot 2003 was Montfoort actief in de eerste klasse. Hierna volgde degradatie en bleef de club twee seizoenen actief in de tweede klasse voordat Montfoort weer promoveerden naar de eerste klasse.  Op 11 mei 2010 wist Montfoort de playoffs te winnen en plek in de Hoofdklasse te bemachtigen. Maar een jaar later, op 15 juni 2011, liet het eerste zien dat het nog meer kon bereiken. Op deze dag was er opnieuw een zinderende finale van playoffs en na verlening werd CSV Apeldoorn met 1-0 verslagen. Montfoort, de club met nog geen 400 leden, had een plek bemachtigd in de Topklasse.

Het seizoen tot nu toe
Dit seizoen komt v.v. Montfoort uit in de 1e klasse C. Op het moment staat de club op de derde plaats met 27 punten uit 15 wedstrijden en heeft Montfoort slechts drie punten minder dan nummer 2 DTS’35 Ede. Maar de huidige nummer 2 van de competitie heeft een wedstrijd meer gespeeld dan v.v. Montfoort.

Na de winterstop heeft Montfoort slechts 6 punten weten te halen uit 4 wedstrijden. Zo werd er gelijkgespeeld tegen GJS (3-3), Sliedrecht (2-2) en GRC-14 (2-2), maar werd er wel overtuigend gewonnen van DHSC met 6-1.

In de laatste maanden van het seizoen doet v.v. Montfoort nog steeds mee om het kampioenschap en heeft de club nog een wedstrijd te spelen tegen de huidige nummer 1 & nummer 2 van de competitie.