Raymond Lantinga, bondscoach Nederlands dovenelftal en aankomend trainer v.v. ‘t Vliegdorp

0
168

v.v. ’t Vliegdorp heeft in Raymond Lantinga een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor volgend seizoen. Naast het trainen van het eerste krijgt hij een rol toebedeeld in de jeugdopleiding.

Bekende bij de club
Raymond Lantinga heeft voor v.v. ’t Vliegdorp gekozen omdat hij al eens trainer was van het tweede: “Ik ken de mensen, ik kom uit de buurt, ik ken de sfeer, ik heb zin om het komend seizoen vorm te geven aan een gestage opbouw van de club. Hier ga ik me ook bezighouden met de jeugd. Het is een dorpsclub en dan hebben we het keihard nodig van de jongeren binnen het dorp. Als we kunnen laten zien dat er genoeg gedaan wordt voor de jeugd, dan kunnen we ook de jeugd behouden voor Vliegdorp, en het gras is altijd groener bij de ander.”

Ambitie v.v. ’t Vliegdorp
“Mijn ambitie bij Vliegdorp is om te zorgen dat het weer een club wordt van het dorp en dat we met die mensen de aankomende jaren wat moois gaan neerzetten. Dit zal niet één op de andere dag gaan gebeuren maar daar hebben we tijd voor nodig.”

Bondscoach Nederlands dovenelftal
Naast hoofdtrainer is Raymond Lantinga bondscoach van het Nederlandse dovenelftal. “De vacature van Bondscoach kwam voorbij op de trainers site en ik vind het een hele mooie uitdaging om ons te plaatsen voor het EK 2019 te Griekenland, Daarnaast zijn we binnen de KNDSB ook bezig om dit helemaal op te bouwen.”

Communicatie
“Communiceren met mijn spelers doe ik op het moment via tolken en daarnaast ben ik gebarentaal aan het leren”

EK-kwalificatiewedstrijden
De eerste EK-kwalificatiewedstrijd werd verloren van België, Rusland is de volgende tegenstander voor Nederland. Desondanks het eerste puntenverlies denkt Raymond Lantinga dat Nederland zich plaatst voor het EK. “Ik weet zeker dat aanwezig zullen zijn met het EK 2019 te Griekenland, ik ben sinds mei 2017 erbij en we zien al een enorme stijgende lijn met het elftal. We hebben natuurlijk eerst aan elkaar moeten wennen, maar nu weten ze wat er van ze verwacht worden.”