CvdW: SV Baarn – Introductie

Deze editie is SV Baarn de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Baarn. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij SV Baarn betrokken zijn geraakt, de afgelopen wedstrijden en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijden.

SV Baarn is ontstaan in 1995 door een fusie van de verenigingen BVV Baarn en KSV Limvio. Hoewel de ontbindingen van de clubnamen voor een aantal leden een emotionele stap betekende was een meerderheid van de noodzaak overtuigd.

Op 1 juli 1995 was de nieuwe club een feit: SV Greenstars Baarn. Een naam die verdeeld werd ontvangen. Zelfs ingezonden stukken in de Baarnsche Courant maakte duidelijk dat de naam niet lekker “bekte“. In het seizoen 1995-1996 ging de club in elk geval met de in elkaar gevlochten verenigingen van start. Destijds uitkomend in de 2e klasse, in het seizoen 2016-2017 speelt het 1e team in de 4e klasse. De naam SV Greenstars Baarn bleek achteraf toch niet de meest gelukkige keuze: in 2005 werd de naam veranderd in SV Baarn. In 2008 is op grootse wijze het 100-jarig jubileum gevierd.

SV Baarn is één van de drie voetbalverenigingen in Baarn en we spelen onze thuiswedstrijden op Sportpark Ter Eem aan De Geerenweg 6b in Baarn. Met TOV en Eemboys delen we alle velden voor trainingen en wedstrijden. Er zijn 7 velden, waarvan 3 kunstgras. We hebben uiteraard onze eigen kantine, kleedkamers en andere faciliteiten. Op het sportpark zijn verder atletiekvereniging BAV en handbalvereniging HVLB gevestigd.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bij TVC Breda genieten ze nog even na

Of ze bij TVC Breda al een beetje bezig zijn met komend seizoen? Nou, eigenlijk niet. Want na het...

Ruben Kloet hard op weg naar promotie met Wolfaartsdijk

De 19-jarige Ruben Kloet is een verdedigende middenvelder bij VV Wolfaartsdijk, de club waar hij al sinds zijn vijfde...

Joël Antonio Videira van TEC Tiel: “Fit worden is prioriteit nummer één”

Vandaag spreken wij met Joël Antonio Videira, de verdediger van TEC Tiel. Afgelopen seizoen raakte Videira bij VVSB geblesseerd...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.