CvdW: SV Baarn – Introductie

0
157

Deze editie is SV Baarn de Club van de Week.  Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Baarn. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij SV Baarn betrokken zijn geraakt, de afgelopen wedstrijden en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op de aankomende wedstrijden.

SV Baarn is ontstaan in 1995 door een fusie van de verenigingen BVV Baarn en KSV Limvio. Hoewel de ontbindingen van de clubnamen voor een aantal leden een emotionele stap betekende was een meerderheid van de noodzaak overtuigd.

Op 1 juli 1995 was de nieuwe club een feit: SV Greenstars Baarn. Een naam die verdeeld werd ontvangen. Zelfs ingezonden stukken in de Baarnsche Courant maakte duidelijk dat de naam niet lekker “bekte“. In het seizoen 1995-1996 ging de club in elk geval met de in elkaar gevlochten verenigingen van start. Destijds uitkomend in de 2e klasse, in het seizoen 2016-2017 speelt het 1e team in de 4e klasse. De naam SV Greenstars Baarn bleek achteraf toch niet de meest gelukkige keuze: in 2005 werd de naam veranderd in SV Baarn. In 2008 is op grootse wijze het 100-jarig jubileum gevierd.

SV Baarn is één van de drie voetbalverenigingen in Baarn en we spelen onze thuiswedstrijden op Sportpark Ter Eem aan De Geerenweg 6b in Baarn. Met TOV en Eemboys delen we alle velden voor trainingen en wedstrijden. Er zijn 7 velden, waarvan 3 kunstgras. We hebben uiteraard onze eigen kantine, kleedkamers en andere faciliteiten. Op het sportpark zijn verder atletiekvereniging BAV en handbalvereniging HVLB gevestigd.