Corné de Jonge hoopt met Luctor Heinkenszand voor promotie te strijden

0
381
GVDB4419- VJBEVNJ2023

Vol ambitie, zo mag Luctor Heinkenszand elk seizoen opnieuw weer worden omschreven. De afgelopen jaren won het steevast een periodetitel en strandde het telkenmale in de jacht op de felbegeerde promotie. Ook dit seizoen is volgens aanvaller Corné de Jonge de doelstelling ongewijzigd.

“We zijn in het tussenseizoen best een aantal spelers verloren en dat waren zeker niet de minsten.

Daan Schouw is overgestapt naar Kloetinge, Kevin van Iersel en Nicky Vermeulen kozen beiden voor DwO’15. Demy Kole speelt nu bij competitiegenoot ‘s-Heer Arendskerke, Rick de Punder is bij SSV’5 in een lager team gaan spelen en Jaap Esser is gestopt. Dat is een behoorlijk rijtje spelers die de afgelopen jaren een bepalende rol speelden in het elftal. Dat moeten we nu op een andere manier zien op te vangen, al biedt het ook volop kansen voor andere jongens om nu te laten zien wat ze in hun mars hebben.”

Ook kregen De Jonge en zijn ploeggenoten te maken met een trainerswissel. Erwin van der Woerdt is de vervanger van Giovanni Siereveld die naar Kloetinge O23 vertrok. De selectie werd van buitenaf en vanuit eigen gelederen aangevuld. Huub Wolters kwam over van Kloetinge, Joost Platschorre van JVOZ. Uit eigen jeugd kwam Luca Nagtzaam, terwijl Quinten Kaat en Jur van de Berg vanuit een lager elftal erbij zijn gekomen. In de breedte zijn we er qua ervaring niet sterker op geworden, maar de basis is competitief genoeg om opnieuw een gooi te willen doen naar minimaal een periodetitel.”

Elk seizoen zat Luctor Heinkenszand er aan het eind van de rit dichtbij, maar het lukte de afgelopen vijf jaar niet om te promoveren naar de tweede klasse. “Elke keer was er wel iets waardoor het lukte. Dan was het corona dat ons nekte, twee jaar terug gingen we onverwacht in de finale onderuit tegen RCS en vorig seizoen was het na een slechte wedstrijd gebeurd. Het is steeds ‘net niet’ en daar baal ik ontzettend van. We voetbalden goed, scoorden veel en als het dan steeds niet lukt is dat best wel frustrerend. Zeker ook omdat je nu de wetenschap hebt dat we misschien wel al in een veredelde tweede klasse spelen nu. Er zijn zoveel degradanten erbij gekomen dat het een ongekend sterke klasse is, waar je niet zomaar even periodekampioen wordt. Bij de eerste negen ploegen zitten zes voormalig tweedeklassers en daarin draaien we prima mee. Alles zit enorm dicht bij elkaar en laat zien dat we momenteel uitstekend mee kunnen op dit niveau.”

De 27-jarige flankaanvaller is van mening dat ze dit seizoen laten zien, zeker tegen de beter voetballende ploegen, dat ze prima mee kunnen doen. “Al had er op sommige momenten nog wel meer ingezeten. Ook als ik naar mezelf kijk, dan vind ik dat het beter had gemoeten. Ik moet nog veel bepalender kunnen zijn. Met acties, assists en doelpunten. Elk jaar pik ik die mee, maar nu loopt dat nog niet zoals ik gewend ben. Gelukkig is Rick Olierhoek aan een ongekend seizoen bezig en schiet aardig met scherp, dus dat scheelt een hoop. Vorig seizoen had ik na de winter tien doelpunten op mijn naam, een aantal dat ik minimaal opnieuw wil halen en het liefst nog een paar meer.”

De Jonge, die een drukke baan heeft als makelaar van bedrijfsvastgoed, kan bij Luctor op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden prima zijn energie kwijt. “Het is voor mij ideaal om te ‘ontladen’ na een drukke werkdag. Ik geef altijd mijn hele ziel en zaligheid en doe er alles aan om het maximale eruit te halen. Hopelijk is dat opnieuw een periode. En dat we het dan eindelijk wel een keer kunnen afmaken, dat zou geweldig zijn.”

Klik op Luctor Heinkenszand voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Luctor Heinkenszand voor meer informatie over de club.