Club van de Week –Pim van Hout, de stem van de lagere seniorenelftallen van Spijkenisse

0
255
Pim van Hout-VV Spijkenisse

Pim van Hout is 33 jaar oud en heeft zijn hele leven gevoetbald in een “Breedtesport elftal” van VV Spijkenisse. Toen hij vijftien jaar oud was begon hij als vrijwilliger bij de voetbalschool en later als scheidsrechter en jeugdtrainer. Inmiddels is hij actief als Bestuurslid Seniorenzaken en Bestuurslid Communicatie bij Spijkenisse.

Even voorstellen
“Ik heb mijn hele leven bij Spijkenisse gevoetbald, altijd in een ‘breedtesport’ elftal (geen selectie). De club Spijkenisse is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa en mijn vader zijn er beide lid van verdienste en mijn oom heeft er in het verleden in het eerste elftal gespeeld. Mijn vader leidt nu nog altijd de voetbalschool bij Spijkenisse. Zelf ben ik er op mijn vijfde begonnen. Momenteel zit ik samen met mijn broers in het vijfde elftal van de club. Rond mijn vijftiende ben ik als vrijwilliger begonnen met helpen bij de voetbalschool als trainer. Later ben ik scheidsrechter en trainer geweest bij jeugdelftallen. Tijdens de coronapandemie heb ik met vrienden geprobeerd het jeugdvoetbal in goede banen te leiden. Vanuit daar hebben wij ook veel contact gehad met het bestuur en zijn we uiteindelijk in het bestuur terecht gekomen.”

Seniorenzaken:
Als Bestuurslid Seniorenzaken is van Hout degene die de lagere senioren vertegenwoordigd in het bestuur. Zijn primaire taak hierin is om te zorgen dat zij zich ook vertegenwoordigd voelen, maar ook te zorgen dat deze groep groeit. Hier probeert hij samen met de andere bestuursleden voor te zorgen door nieuwe seniorenteams te creëren vanuit jeugd of buitenaf en daarnaast zoveel mogelijk senioren te behouden. Ook de doorstroom vanuit de jeugd proberen ze in samenwerking met de coördinator oudere jeugd Manuel van de Vlekkert soepel te laten verlopen. Dit proberen ze te doen door extra begeleiding te bieden in de eerste jaren van de senioren. Verder zijn ze momenteel bezig met het organiseren van een tweede versie van het Pasten BV seniorentoernooi. Dit is een toernooi voor de lagere seniorenelftallen op Hemelvaartsdag. Daarnaast proberen ze de club van 50 een nieuw leven in te blazen.
Echter staat het inventariseren voor seniorenelftallen van volgend jaar momenteel bovenaan de kalender. “Hier gaat altijd meer tijd in zitten dan gehoopt, maar voorkomt wel dat er aan het begin van het seizoen gaten ontstaan en/of teams weg vallen.”

Communicatie
Naast Bestuurslid Seniorenzaken is van Hout sinds het vertrek van het vorige Bestuurslid Communicatie ook actief in deze functie. “Ik heb de afgelopen maanden geprobeerd deze functie bestuurlijk gezien zo goed mogelijk een invulling te geven. Dit had ik uiteraard niet gekund zonder Sven Tilleman, die alle operationele werkzaamheden met betrekking tot communicatie voor mij wegneemt. Hij houdt alle Social Media kanalen bij en ik communiceer met het bestuur en met hem wat er gepost moet worden en waar aandacht aan besteed kan worden.”

Ambities met Spijkenisse
Wat ik erg mooi vind aan Spijkenisse is dat de club er voor iedereen probeert te zijn. Niet alleen voor de talentjes, maar ook voor lagere teams. Uiteindelijk wil iedereen zijn wedstrijd spelen (en winnen) of je nu hoog of laag voetbalt.”
Verder vindt Pim van Hout het persoonlijk erg belangrijk dat Spijkenisse een aansprekende club blijft binnen de regio voor zowel de jeugd als het eerste elftal. Ook vindt hij het erg belangrijk dat het een echte dorpsclub blijft ondanks dat de club erg groot is en nog altijd groeit.

Meer informatie over VV Spijkenisse? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Spijkenisse.