Club van de Week- Morris de Hoog wil met Spijkenisse een gevestigde vierde divisionist zijn en blijven

0
266
Club van de Week-VV Spijkenisse-Morris de Hoog

Morris de Hoog is 21 jaar oud en speelt als centrale verdediger bij het eerste elftal van VV Spijkenisse. Hij begon met voetballen bij VV Zuidland en op zijn twaalfde kwam hij naar Spijkenisse. Hier speelde hij tot de JO19, waarna hij terugkeerde bij Zuidland. Sinds dit seizoen is hij terug op sportpark Jaap Riedijk.

Carrière verloop
Toen Morris vier jaar oud was begon hij met voetballen in de minipupillen van VV Zuidland (het dorp waar hij woont). Hier voetbalde hij tot zijn twaalfde, waarna hij de overstap maakte naar VV Spijkenisse. “Bij Spijkenisse heb ik tot de O19 gespeeld, waarna ik terug keerde bij Zuidland. Hier heb ik op mijn zestiende mijn debuut mogen maken in het team waar mijn broer Kai en beste vriend Neal van Buuren ook speelden. In dit team heb ik tot vorig jaar met erg veel plezier gevoetbald en zijn we vorig jaar zelfs gepromoveerd naar de tweede klasse. Vorig seizoen besloot ik om terug te keren naar Spijkenisse, waar ik nu in de selectie speel.”

Huidige seizoen
Dit seizoen is het elftal van de Hoog bezig aan een lastig seizoen. Ze hebben naar eigen zeggen een aantal keer met veel pech punten verspeeld. “We hebben een talentvolle, gezellige ploeg met veel jonge spelers, maar ik vind dat we met deze groep thuishoren in de vierde divisie.”
Op persoonlijk vlak was het aan het begin van dit seizoen flink aanpoten voor de oud Zuidland speler. “Inmiddels heb ik mezelf denk ik mede dankzij de leuke groep en staf goed aan kunnen passen aan het niveau. Ik wil mezelf zo goed mogelijk blijven ontwikkelen binnen het team en wil vooral veel plezier beleven. Verder wil ik zoveel mogelijk punten pakken met het team, zodat we een gevestigde vierde divisionist kunnen zijn en blijven.”

Een gezellige club
Volgens de Hoog is Spijkenisse een club die spelers de ruimte geeft om zich te ontwikkelen en ook de sfeer is er volgens hem erg goed. Daarnaast heeft hij veel respect voor verzorger Wim van der Hoek. “Hij verzorgt op 80-jarige leeftijd nog altijd week in week uit alle spelers met veel plezier. Dat is iets wat ik erg knap vind.”

Meer informatie over VV Spijkenisse? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Spijkenisse