Curio Sport en Bewegen en KNVB werken samen

0
766
Curio sport en bewegen Voetbaljournaal

Komend schooljaar starten beroepsopleider Curio en de KNVB  een intensieve samenwerking. Studenten van de Curio mbo-opleiding Sport en Bewegen kunnen, afhankelijk van hun prestaties en resultaten, extra certificaten en diploma’s van de KNVB behalen.Curio sport en bewegen VoetbalJournaal banner

De tweedejaars studenten werken toe naar het pupillen- en juniorencertificaat. De derdejaars studenten gaan voor het certificaat TC3-Jeugd/UEFA C jeugd. De theorie- en praktijklessen vinden plaats bij een voetbalvereniging in (de omgeving van) Breda. Hierdoor kunnen de studenten snel overstappen van lokaal naar veld en andersom.

Voor wie is deze specialisatie bedoeld?
Is jouw favoriete sport voetballen? En wil je graag trainingen verzorgen, teams begeleiden en coachen? Bereid je dan voor op een toekomst in een werkveld vol beweging via de specialisatie Trainer/Coach Voetbal in Breda. Tijdens dit lesprogramma maak je kennis met alle aspecten van het voetballen. Je leert lesgeven aan verschillende groepen, je werkt aan je eigen vaardigheid, je organiseert activiteiten en je coacht teams.

Bij de voetbalverenigingen waar wij te gast zijn, maak je deel uit van 1 grote voetbalfamilie! Je oefent veel op het voetbalveld. En je verdiept je in de achtergronden en theorie van het voetballen. Zo krijg je ook te maken met vakken als voetbalconditietraining, trainingskunde, sport & gedrag en didactiek.

En natuurlijk krijg je ook de specifieke voetbaltheorie. Denk aan videoanalyse, structuur van voetballen, teambuilding, het coachen tijdens wedstrijden, bewegingsanalyse, blessures, Action Type, talentherkenning en vrijwilligers binnen de club.
Verder krijg je praktijk in lesgeven/training geven aan kleine kinderen (onderbouw),en aan de oudere jeugd (bovenbouw). Tot slot oefen je in het coachen en beïnvloeden van een team tijdens een heel seizoen.

Stage in het betaald voetbal of bij topamateurs
Voor je stage kun je terecht in een leerrijke omgeving bij een Betaald Voetbal Organisatie (BVO, hieraan zijn selectiecriteria verbonden). Of je doet praktijkervaring op bij topamateurvereniging. Belangrijk is dat je samen met je school de stage organiseert.. Curio heeft natuurlijk goede contacten met NAC Breda, maar je kunt ook bij andere BVO’s of bij goede amateurverenigingen in (de buurt van) Breda terecht.

Curio en jij organiseren je stage in nauwe samenspraak met het werkveld. Waar mogelijk nemen we uiteraard de voorkeuren van jou als student mee. Stageplekken zijn altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en begeleidingsmogelijkheden in het werkveld.

Voetbal is jouw passie. Je staat graag op het voetbalveld om trainingen en wedstrijden te leiden, te coachen en te begeleiden.

Klik voor meer informatie over alle opleidingen op Curio.Klik voor meer artikelen over deze opleiding op Curio Sport en Bewegen.