Club van de Week- Introductie VV Spijkenisse

0
407
Club-van-de-Week-VV Spijkenisse

In onze rubriek “Club van de Week” bieden wij wekelijks een podium aan een club die dat verdiend. Deze week is VV Spijkenisse verkozen. In de loop van de week zullen wij drie leden van de club uit Spijkenisse interviewen. In deze interviews gaan we in gesprek met een bestuurder, belangrijke vrijwilliger en eerste elftalspeler. Deze interviews zullen wij plaatsen op onze website, Facebook en Instagram.  Wil u niets missen over deze interviews? Houd dan onze website, Instagram en Facebook-pagina in de gaten!

Oprichting
Voetbalvereniging Spijkenisse is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Spijkenisse. De club is opgericht op 1 juni 1946. Voetbalvereniging Spijkenisse heeft momenteel rond de 1100 leden en groeit nog jaarlijks. De vereniging is hiermee één van de grootste verenigingen in regio Rijnmond. Het eerste elftal speel momenteel in de hoofdklasse.

Sportpark Jaap Riedijk
De thuiswedstrijden van Spijkenisse worden gespeeld op het Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar één van de oprichters. Sportpark Jaap Riedijk beschikt over zes speelvelden waarvan twee kunstgrasvelden. De vereniging beschikt over een ruime kantine met een sponsorhome, commissiekamer, een aantal vergaderruimtes en achttien kleedkamers. Ook is er een ruimte voor wedstrijdbesprekingen- en analyses. Het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan ongeveer 500 toeschouwers.

Jeugdopleiding
Spijkenisse staat al jarenlang bekend om zijn goede jeugdopleiding. Dit heeft de laatste jaren zijn vruchten heeft afgeworpen. De O19 (A1), O17 (B1), O15 (C1) en O13 (D1) spelen in de landelijke Divisies waarin ze regelmatig tegen Betaald Voetbal Organisaties spelen. Ook zijn er veel spelers uit de jeugdopleiding van Spijkenisse die doorbreken in het betaald voetbal. Bekende spelers als Charlison Benschop, George Boateng, Miquel Nelom, Ellery Cairo, Romano Denneboom, Martijn Barto en recent Kevin Felida, Robbert de Vos en Sven Mijnans, braken de laatste jaren door bij hun clubs. Met Daniëlle Kuikstra, Fréderique Nieuwland, Zoï van de Ven, Zenna de Zwart en Iris van Bokhoven zijn er ook oud-Spijkenisservrouwen in het Vrouwenvoetbal doorgebroken.
Ook is VV Spijkenisse sinds 2015 als partner verbonden aan de Feyenoord Academy. Verder is de jeugdopleiding van de club sinds het seizoen 2017-2018 door de KNVB erkend en draagt deze de naam “Regionale Jeugdopleiding”.

Meer informatie over VV Spijkenisse? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Spijkenisse.