Club van de week: Dubbeldam met Frans de Bruin

Frans de Bruin (62) is penningmeester bij VV Dubbeldam. Hij doet dit al sinds 2009 en heeft er nu nog steeds plezier in. De Bruin is al ruim vijftig jaar verbonden met de club en heeft hier zelf vroeger ook gevoetbald.

Frans voetbalde tot 1980 bij Dubbeldam. “Dat jaar heb ik mijn knie verdraaid en kon ik spijtig genoeg niet meer voetballen.” De blessure hield de Dubbeldammer niet tegen om afscheid te nemen van de club. “Ik ben nog altijd betrokken geweest bij de club. Daarna ben ik een jaar of tien leider geweest van het jongste F elftal. Dat was elk jaar een prima elftal, en hier had ik het zeker naar mijn zin. Even later stopte ik omdat mijn zoon in het elftal ging voetballen.” Even later kwam er een functie vrij als penningmeester bij Dubbeldam. Frans werd al vrij snel bereikt en ging hiermee akkoord.

Inmiddels is Frans nog steeds penningmeester bij de club. Hij voert veel financiële zaken uit die voor belang zijn van de club. “Ik zorg dat alles op dat gebied goed verloopt en heb het zeker naar mijn zin.” Ook houd De Bruin zich bezig met de nieuwbouw van Dubbeldam.

Omdat Frans hier al zo’n lange tijd zit waren wij benieuwd wat hij nou zo bijzonder vindt aan de vereniging. “Dat is toch het echte familiegevoel. Bijna iedereen kent elkaar hier en dat geeft een fijn en vertrouwd gevoel.”

De penningmeester heeft het naar eigen zeggen nog naar zijn zin op de club. Hij zal dan ook zeker niet zomaar weggaan.

Klik hier voor meer informatie over Dubbeldam.

Voor een ander artikel over de club, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.