Thomas Keuter verlaat E.B.O.H. voor VV Papendrecht

Thomas Keuter (22) maakt komend seizoen de overstap van Dordtse tweede klasser E.B.O.H. naar eerste klasser VV Papendrecht. Hiermee komt er voor de middenvelder een einde aan een periode van drie seizoen bij de Dordtenaren.


Thomas begon op driejarige leeftijd met voetballen bij de mini’s van IFC. Al vroeg in zijn carrière vielen de kwaliteiten van Thomas op en verkaste hij naar de jeugdopleiding van Feyenoord Rotterdam. Na zijn tijd bij Feyenoord was Keuter ook nog zeven jaar lang onderdeel van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Na zijn tijd bij Sparta speelde Thomas nog bij ASWH in de O19 en het tweede elftal. Bij deze club maakte de middenvelder op achttienjarige leeftijd zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht. Later speelde Thomas nog één seizoen voor IFC Zondag voordat hij bij de Dordtse club E.B.O.H. ging voetballen.

De voornaamste reden voor de overstap naar Papendrecht is volgens Thomas de kans om hogerop te spelen. ‘’Ik heb een groot deel van mijn voetballoopbaan op hoog niveau gespeeld, eerst bij de ‘profs’ (eredivisie) en later hoog in het amateurvoetbal. Toen ik bij IFC weinig aan spelen toekwam, heb ik besloten een stapje terug te zetten om veel speelminuten te kunnen maken. Dat vond ik toen heel belangrijk, ook voor mijn eigen plezier in het spelletje. Die speelminuten vond ik bij E.B.O.H., toen uitkomend in de derde klasse. Na de promotie in het eerste seizoen vind ik dat de tijd nu rijp is om weer een stapje hogerop te zetten. Die kans heb ik gevonden bij VV Papendrecht.’’

Ondanks zijn overstap naar de Papendrechtse vereniging kijkt Thomas met een goed gevoel terug op zijn tijd bij E.B.O.H. ‘’Het belangrijkste doel van mijn tijd bij EBOH was om veel speelminuten te maken. Dat is zeker gelukt. Ik kwam in een hele leuke spelersgroep terecht, waarbij we het om de trainingen en wedstrijden heen ook heel gezellig hadden met elkaar. In het veld kon ik veel ervaring opdoen in met name het fysieke aspect van het derde en tweede klasse voetbal. Zo kon ik veel speelminuten maken, mezelf ontwikkelen en veel plezier maken. Al met al dus een geslaagde periode.’’

De speler afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht hoopt bij Papendrecht nieuwe stappen in zijn ontwikkeling te kunnen maken. ‘’Door een stap hogerop te zetten hoop ik mezelf verder door te kunnen ontwikkelen. Ik denk veel te kunnen leren van mijn nieuwe trainer, ploeggenoten en tegenstanders. Uiteraard hoop ik ook dat we als team een goed seizoen draaien en dat we goed mee gaan draaien in onze afdeling.’’

Toch denkt Thomas dat het komende seizoen wennen zal gaan worden. ‘’Dat zal het belangrijkste onderdeel van komend seizoen zijn denk ik. Persoonlijk, omdat ik in een nieuwe omgeving terecht kom met nieuwe medespelers, trainers en tegenstanders. Maar zeker ook voor iedereen, omdat het nog maar te bezien valt hoe en wanneer het nieuwe seizoen precies zal beginnen. Wat de sfeer zal zijn en of er publiek welkom is langs de velden. De eerste wedstrijd die straks weer gespeeld wordt, zal dus voor iedereen wennen zijn.’’

Thomas zal zijn oude club wel gaan missen. ‘’In mijn drie seizoenen bij EBOH heb ik goede vriendschappen opgebouwd. Deze jongens zal ik nu niet langer elke training en wedstrijd zien en ga ik zeker missen. Ik kwam veel bij de club, ook omdat ik het laatste seizoen jeugdtrainer was. Zo kende ik veel mensen die de club een warm hart toedragen en die altijd goedlachs en gezellig waren. Ook deze mensen zal ik gaan missen.’’

Klik hier voor een ander artikel.
Klik hier voor meer informatie over VV Papendrecht.
Klik hier voor meer informatie over E.B.O.H.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.