Deze week is VV Dubbeldam de club van de week! Daarom gaat u de komende dagen artikelen lezen over de club uit Dordrecht. U kunt interviews verwachten van echte club mensen die vaak voor de vereniging klaar staan.

Op 7 juni 1913 werd aan de vijverkant bij het park Dubbelsteyn de Voetbal Vereniging Dubbeldam, ofwel VVD, opgericht: eenige Dubbeldamsehe jongelui op klompen en lage schoenen, potten en stroohoeden op, namen aan de vijverkant bij Dubbelsteijn het initiatief tot oprichting van de voetbalvereniging Dubbeldam, onder de naam V.V.D.

De vereniging bestaat inmiddels dus al ruimschoots meer dan honderd jaar en is nog steeds springlevend. De jeugd voetbalt op zaterdag en van oudsher voetballen onze senioren op zondag. Vanaf 1992 is er ook een zaterdagafdeling bij de senioren opgericht en tot op de dag van vandaag is Dubbeldam een van de weinige verenigingen in Dordrecht met zowel een zondag- als een zaterdagafdeling.

Met bijna duizend leden is Dubbeldam een grote vereniging met veel jeugdelftallen, waarin zowel jongens als meiden in spelen. (bron)

De standaardelftallen spelen in het seizoen 2019/20 beide in de Derde klasse, het zaterdagteam is hierbij ingedeeld in 3C van het KNVB-district West-II, het zondagteam in 3B van Zuid-I.

Het is een gezellige club, waar samenhorigheid heerst. Dit zal u de komende week ook terug lezen in de interviews deze week. Wij van Voetbal Journaal wensen u veel lees plezier de komende dagen!

Klik hier voor meer informatie over VV Dubbeldam.

Voor een ander artikel over de club, klik hier