Chakib Lechheb speelt bij V.V. Rijsoord na één jaar blessure

Vandaag gaan we in gesprek met Chakib Lechheb, de 22-jarige middenvelder van V.V. Rijsoord. Chakib Lechheb lag er voor één jaar uit door een blessure en probeert bij V.V. Rijsoord weer z’n minuten te maken.

De middenvelder begon met voetballen op vijfjarige leeftijd bij SC OMC, nu beter bekend als de amateurtak van FC Dordrecht. “Dit was een super gezellige en warme club waar ik na een tijdje ook niet weg te denken was. Soms word ik op straat door mensen herkend als het kleine jongetje van SC OMC. Dat is ook altijd wel leuk om te weten dat ze me niet vergeten zijn.”

BVO-stages
Lechheb heeft bij SC OMC gevoetbald tot de D1. “Dit was echt een topjaar! Ik heb toen bij meerdere BVO’s stages gelopen waaronder FC Dordrecht en Excelsior. Daarnaast ook bij de KNVB. Helaas heb ik het niet gehaald waardoor ik de stap naar sv Oranje Wit gemaakt had. Maar je leert ervan!”

Debuut en blessure
De middenvelder heeft al een mooi hoogtepunt bereikt in zijn carrière. Zo heeft hij zijn debuut gemaakt bij ASWH in een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. “Ik had toen verdienstelijk 45 minuten gespeeld. Helaas was dat ook gelijk mijn dieptepunt, want na die wedstrijd was ik geblesseerd geraakt waardoor ik 11 maanden eruit lag. Na verschillende fysio’s kwam ik uit bij Roel van der Veen die mij uitstekend heeft geholpen bij mijn herstel. Momenteel werk ik nog steeds met hem!”

V.V. Rijsoord
De speler heeft dan afgelopen zomer de overstap gemaakt naar Rijsoord. “Aan het begin van de voorbereiding dacht ik dat het echt ‘mission impossible’ zou zijn. Nu merk ik wel dat wanneer de trainer wat lijnen heeft uitgezet in het team, dat we dan ook meteen groeien als team zijnde. Het zijn veel jonge gretige spelers, dus het kan alleen maar beter gaan en dat verwachten we ook.”

Voor Lechheb is het dit seizoen voornamelijk belangrijk om veel minuten te maken. “Dat is zeker een belangrijk doel voor mij. Om meer minuten te maken na één jaar niet te hebben gevoetbald. Ik heb dan ook nog de ambitie om op een hoger niveau te voetballen. Ik dacht dat ik dat het beste bij Rijsoord kon doen, want de club sprak zoveel vertrouwen uit. Ik merk dit nu ook. Vanuit de technische commissie, maar ook de trainer, Marco van Rijn, spreekt veel vertrouwen uit. Samen hopen we er een topseizoen van te maken en er alles uit te halen.”

Wij wensen Chakib veel succes dit seizoen! 

Klik op V.V. Rijsoord voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Rijsoord voor meer informatie over de club. 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.