In gesprek met SV Meerkerk middenvelder Melvin van den Heuvel

De 25-jarige Melvin van den Heuvel speelt in de selectie van SV Meerkerk. Melvin is in het dagelijks leven ZZP’er in de bouw dit doet hij samen met zijn vader. Melvin heeft in zijn loopbaan vele clubs gehad waaronder FC Dordrecht en ASV Arkel.

Van den Heuvel vertelt in een gesprek met Voetbaljournaal over zijn carrièreverloop. ‘’Ik begon in de F3 bij Meerkerk en heb hier tot de E’tjes gespeeld. Vanuit Meerkerk heb ik een transfer gemaakt naar ASV Arkel. Hier mocht ik gelijk naar de D1. Ik heb drie jaar in dit elftal gespeeld. Als jonge jongen leer je veel als je met oudere gasten speelt. Dit viel andere clubs ook op. Zo werd ik gescout door FC Dordrecht waar ik een korte periode heb gespeeld. Ik ben via FC Dordrecht naar GJS gegaan om toch nog een relatief hoog niveau aan te tikken. Ik had toen nog de hoop om later in mijn carrière opnieuw gescout te worden. Helaas is dit niet meer gebeurd. Dit was voor mij een reden om weer terug te keren naar mijn oude liefde. Ik Speel nu alweer zo’n twaalf jaar bij Meerkerk.’’

We vroegen verder aan Van den Heuvel hoe hij naar het huidige seizoen kijkt. ‘’We zijn in augustus gestart met de voorbereiding en de resultaten zijn tot dusver erg wisselend. Natuurlijk is dit slechts de voorbereiding en moet je daar niet te veel gewicht aan hangen. De competitie start pas op 24 september dan moeten we er staan. We gaan ons nog verder goed voorbereiden op deze wedstrijd zodat we het seizoen met drie punten kunnen beginnen.’’

Naast voetballen heeft Melvin ook ambities als trainer. ‘’Ik train nu zelf een jeugdteam, JO15-1. Als ik zelf gestopt ben met voetballen en wat ouder ben, zie ik mezelf ook senioren elftallen trainen. Dit zijn vooral plannen voor de toekomst. Ik focus me nu voornamelijk op het voetballen bij Meerkerk. Een stap hogerop zou ik zeker ook nog willen. Ik geloof erin dat ik dit nog kan. Verder wil ik dit seizoen belangrijk zijn met goals en assists. De dubbele cijfers moeten haalbaar zijn. Ik wil mooie stappen maken met het elftal, maar daar hebben we iedereen voor nodig.’’

Buiten het voetbal is de middenvelder ook met enige regelmaat in de sportschool te vinden. Hierdoor ontwikkel ik meer kracht en explosiviteit, daardoor sta je sterker op je benen en kun je een voorsprong hebben op je tegenstanders. Ik vind het belangrijk om op deze manier goed voor mijn lichaam te zorgen. ’’Ook vroegen we aan Melvin wat voetbal nou zo belangrijk voor hem maakt. ‘’Het spelletje, je teamgenoten, het betrokken zijn bij iets waar zoveel mensen plezier aan beleven, de vrijwilligers, eigenlijk alles wat met voetbal te maken heeft. Voor mij geeft voetbal zoveel plezier en het wekt zoveel vreugde op’’, sluit Van den Heuvel af.

klik op SV Meerkerk voor de laatste artikelen over de club.
klik op SV Meerkerk voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.