‘Bij voetbalclubs worden vriendschappen gesloten voor het leven’

Vanaf volgend voetbalseizoen beschikt Beek Vooruit over twee extra voetbalvelden. Het past bij de bloeiende ontwikkeling van de enorme voetbalvereniging, die enorm leeft in Prinsenbeek en omstreken. Jan Hoppen is al vier jaar lang de trotse voorzitter van de club en hij blijft nog minimaal drie jaar in die rol betrokken op Sportpark De Heikant.

target="_blank"

PRINSENBEEK – Er was een tijd dat sommige teams van Beek Vooruit niet op het eigen Sportpark konden spelen. Vanwege een capaciteitsprobleem moesten jeugdspelertjes noodgedwongen uitwijken naar de voetbalvelden van het gemeenschapshuis ‘De Lies’, net even buiten Prinsenbeek. Ook was er een wachtlijst voor nieuwe spelers. Maar vanaf het nieuwe voetbalseizoen kan iedereen weer terecht aan de Heikantsestraat, omdat dan het nieuwe natuurgras- en kunstgrasveld in gebruik worden genomen. “We zijn erg blij als het zo ver is: onze leden moeten gewoon op De Heikant kunnen spelen”, aldus voorzitter Jan Hoppen.

Dat zijn er nogal wat. Beek Vooruit heeft ruim 1000 voetballende leden en dit aantal blijft groeien. “Het is een echte dorpsclub en dat is fraai. Er is veel saamhorigheid, er worden vriendschappen voor het leven gesloten bij een voetbalclub. Prachtig is dat. Ik kom zelf uit Breda, maar ondertussen voel ik me een echte Beekenaar” zegt Hoppen. “Mijn vrouw komt uit het dorp en ik voel me er helemaal thuis. Al voor het vierde jaar ben ik de trotse voorzitter van deze mooie vereniging.” De leden hebben het ook uitstekend naar hun zin bij Beek Vooruit. Zo kent de club behalve veel jeugdteams maar liefst veertien seniorenteams. “Dat geeft aan dat iedereen erg tevreden is en dit is een compliment waard naar onze 250 vrijwilligers, die alles regelen”, zegt de voorzitter.

Nu het capaciteitsprobleem van Beek Vooruit bijna is opgelost, richt men zich bij de club op een volgende ontwikkeling: het professionaliseren van de jeugdopleiding. “Onze selectieteams spelen al bijna allemaal in de hoofdklasse en het eerste team draait goed. Dat is positief, maar nu willen we behalve spelers ook trainers opleiden”, aldus de ambitieuze Hoppen. De toekomst van Beek Vooruit ziet er rooskleurig uit, zo benadrukt de voorzitter. “Financieel zijn we erg gezond en daardoor is onze contributie de laagste van alle clubs in Breda. Ik ben erg tevreden en trots.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De kassa rinkelt tijdens Week van het geld

Breda, 31 maart 2023 – Afgelopen week stond de Week van het geld 2023, met als thema “Bedwing the...

VV Drechtstreek JO8-1 heeft ‘toetje’ al binnen

PAPENDRECHT - In de ‘schaduw’ van het eerste team, dat dit seizoen in de derde klasse weer kleur op...

‘Dat woord accepteren we hier bij Unitas’30 niet!’

Schelden met kanker? Dat is op en rond het complex van Unitas'30 vanaf nu verleden tijd. Tenminste, dat hopen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.