“We zijn nogal uitgesproken tegen elkaar”

0
123

“We zijn nogal uitgesproken tegen elkaar”
Hoewel zaterdag-tweedeklasser Bruse Boys al vrijwel het gehele seizoen bovenaan staat was er de afgelopen tijd sprake van een ‘stukje irritatie’. Volgens de 29-jarige aanvoerder Johan Vroegindeweij bood de ‘opsluitsessie’ van trainer Marco Groeneveld het gewenste effect.

Vroeg in de weij geeft het grif toe. De degradatie van vorig jaar – die via een nacompetitiewedstrijd tegen GRC’14 werd beslecht – zat nog even in de koppies van de Bruenaren. ,,Gelukkig zijn we het seizoen met een nieuwe trainer én drie nieuwe spelers begonnen, dus bij de start van het nieuwe seizoen was het al snel uit ons systeem. Iedereen was zich weer direct bewust van het doel: kampioen worden”, vertelt Vroegindeweij strijdvaardig.
De ploeg uit Bruinisse kroonde zich in ieder geval al tot winterkampioen. Achtervolger Klundert volgde op één punt. ,,Klundert is een heel verveld team om tegen te spelen, maar ik denk toch echt dat wij de langste adem hebben.” Daar waar veel Zeeuwse teams graag in het Zeeuwse voetballen, hoeft dat voor de captain niet per se. ,,Ik speel liever in de eerste klasse hoor. Vorig jaar haalden we op dat niveau met goed voetbal dertig punten en hielden we drie ploegen onder ons. In de nacompetitie hebben we het zelf laten liggen.”

Spanning
Wat Vroegindeweij dit seizoen vooral mist is een stukje spanning. ,,Nu staat we soms op een 3-0 voorsprong en dan is er als verdediger weinig meer te doen. Kijk: dit seizoen stond Rijsoord in de winterstop aan kop in de eerste klasse. In die selectie zijn weinig wijzigingen gebeurd en van dat team wonnen we vorig seizoen gewoon. Die degradatie blijft dus echt zonde.”

Trainers
Vorig seizoen stonden er in Bruinisse twee trainers voor de groep. Volgens Vroegindeweij was die situatie niet altijd even aangenaam. ,,Nadat Wim Nieuwland hier stopte als trainer liep hij nog wel regelmatig rond bij wedstrijden en trainingen. Ik vind dat daar niet te zwaar aan moet worden getild, maar een deel van het bestuur en zijn opvolger Leendert Geelhoedt vonden dat niet heel prettig. Wim bemoeide zich overigens nergens mee en ik denk ook dat het een beetje uit zijn verband is gerukt.”

Opgesloten
Ook dit seizoen waren er al een aantal hobbels op de weg. Met name de onderlinge coaching was voor trainer Groeneveld een aanpakpunt. ,,Ik snap dat mensen vanaf de kant denken: dat kan echt niet wat die jongens tegen elkaar zeggen. We zijn nogal uitgesproken tegen elkaar en zelf heb ik daar weinig last van. Ik trek na de wedstrijd voor iedereen een biertje open, maar niet iedereen kan die knop evengoed omzetten. In een paar wedstrijden had het gezeik ook de overhand en dat kan natuurlijk niet.”
Groeneveld pakte de situatie aan en besloot de selectie begin december voorafgaand aan een training op te sluiten in de kleedkamer, zonder daar zelf bij aanwezig te zijn. Vroegindeweij: ,,Hij zei: ‘Of je hier nu vijf minuten zit of een uur, dat moet je lekker zelf weten.’ Iedereen heeft zijn zegje gedaan en het is belangrijk dat het is gebeurd. Een week later wonnen we van Terneuzense Boys en speelden we onze beste helft van het seizoen…”