Bij Streefkerk heeft van Vugt de smaak weer te pakken

0
96

In de derde klasse C van het district Zuid I (zaterdag) is het krachtenveld aan het begin van het seizoen nog niet helemaal duidelijk. Welke ploeg eigent zich uiteindelijk de favorietenrol toe, welke teams moeten op hun tellen gaan passen? Eén ding is duidelijk: Streefkerk kan alweer vroeg in het seizoen op de treffers van Andy van Vugt rekenen.

STREEFKERK- In het tweede seizoen van trainer Raymond Sponselee op Streveland lijkt er in elk geval weer één garantie: Andy van Vugt heeft zijn persoonlijke doelpuntenmachine alweer ogenschijnlijk moeiteloos op gang gebracht. Van Vugt, die na een uitstapje naar Nieuw-Lekkerland enkele jaren geleden zijn terugkeer maakte bij Streefkerk, is ook dit seizoen meteen weer messcherp in de afronding.

De goalgetter houdt wat dat betreft een reputatie in stand. Twee seizoenen geleden liet hij in de voorbereiding ook al meteen zien dat hij op volle toeren draaide. Koud terug van een tweejarig verblijf bij eersteklasser Nieuw-Lekkerland kogelde hij zesmaal raak in het bekerduel met regiogenoot VVAC, dat daardoor een 6-3 nederlaag slikte. En ook dit seizoen vallen de goals meteen alweer makkelijk bij de veelvuldig scorende aanvaller.

Streefkerk beleefde een geslaagde bekercampagne waarin dankzij een 3-2 zege op niveaugenoot DFC in Dordrecht de volgende ronde werd gehaald. Andy van Vugt schoot in die wedstrijd, waarin doelman Rick Reitsma de rode kaart werd voorgehouden, tweemaal met scherp (‘We begonnen stroef, maar daarna begon het lekker te lopen’) en droeg zo bij aan de kwalifi catie van de blauw- zwarten. In competitieverband ging het vervolgens mis bij de ouverture: hoewel Streefkerk bepaald niet de mindere was bij Hardinxveld ging het duel aan de Sluisweg met 2-1 verloren. Andy van Vugt kwam niet voor op het scoreformulier – Olaf Wols zorgde voor de enige Streefkerkse treffer – en dat zorgde er mede voor dat een schlemielige nederlaag te slikken kreeg. De revanche kwam een week later, in de thuiswedstrijd tegen Lopik (één van de opmerkelijke vreemde eenden in de bijt in de derde klasse C), toen Van Vugt wederom van zich deed spreken met een hattrick. Niet helemaal loepzuiver, want verdeeld over twee helften maar wel goed voor een 3-0 triomf die het collectief sterke Streefkerk een gerust gevoel bezorgde op de dag dat Van Vugt zijn killersinstinct weer eens liet gelden en nog maar weer eens toonde dat hij in de regionale derde klasse één van de meest prominente doelpuntenmakers is.

Voor Andy van Vugt wordt het overigens in de volgende bekerronde een bijzondere ontmoeting. Het lot koppelde Streefkerk namelijk in de toekomstige schifting aan….Nieuw-Lekkerland. Het duel staat op zaterdag 16 november gepland, met Streveland als plaats van handeling. Het betekent ook de terugkeer van trainer Maarten van Gastelen, die van Streefkerk naar Nieuw-Lekkerland verkaste.