Bas van der Gijze is niet te stoppen bij MSV & AV Flakkee

0
281

Bas van der Gijze is een 75-jarige vrijwilliger en Erelid bij MSV & AV Flakkee. Al zijn gehele carrière is hij actief bij de club uit Middelharnis en Sommelsdijk, waar hij meerdere taken op zich neemt als manusje-van-alles. Bovendien houdt hij van wandelen en fietsen en rijdt hij nog af-en-toe nog op de vrachtwagen.

bazen

Bas heeft zelf gevoetbald vanaf zijn twaalfde. Al zijn gehele leven is hij actief op MSV & AV Flakkee, waar hij tien jaar in de selectie heeft gespeeld maar het eerste elftal niet bereikte. Toen de pensionado nog werkzaam was heeft hij geleerd voor automonteur en dit ook een tijdje gedaan. “Totdat ik in dienst moest heb ik dat gedaan. Daarna heb ik 21 maanden bij de Technische Dienst gewerkt”, zegt Van der Gijze. Na zijn dienst is hij gaan werken als vrachtwagenchauffeur in zand- en grindvervoer. Na zijn pensioen is Bas teruggegaan naar twee á drie dagen per week rijden, wat hij zelfs op 75-jarige leeftijd nog volhoudt met af-en-toe een dagje bij een sloopbedrijf te rijden. Buiten zijn werkzame leven om is hij al zijn gehele leven lid van de club, waar hij hedendaags verschillende vrijwilligerstaken uitoefent.

Manusje-van-alles
Als vrijwilliger is Bas verantwoordelijk voor allerlei taken. Zo heeft hij gefunctioneerd als leider van zowel de jeugd als senioren, bestuurslid, kantinebeheer en als er wat verbouwd moest worden was ook hij altijd aanwezig. “Tegenwoordig hebben we een groepje mensen van Palland Old Boys, genaamd de VOPB Boys, die alle hand- en spandiensten verlenen, zoals schoonmaak en onderhoud van de gebouwen en terreinen. Ik heb dus geen specifieke functie, maar help overal een handje”, zegt hij. Het is duidelijk dat de vrijwilliger van onschatbare waarde is voor de club.

Broer Piet
Het grote voorbeeld van de voluntair is zijn twaalf jaar oudere broer Piet. “Hij heeft altijd in het eerste van Flakkee gespeeld en daar keek ik tegenop. Ik heb dat nooit gehaald, maar wel altijd met veel plezier in het tweede en derde gespeeld”, zegt Bas. Hij is trots op de carrière van zijn broer, maar heeft ook lovende woorden voor Gert Verhage. Samen met Bas zelf is hij één van de vrijwilligers, maar Van der Gijze vindt dat hij een uitzondering is. “Hij is altijd bereid te helpen en bij te springen als er een beroep op hem gedaan wordt. Zo vind je er niet veel meer”, vindt hij.

Sociale aspecten
De derde helft is nog steeds belangrijk voor het Erelid van Flakkee. Naast een stukje ontspanning zijn er volgens Bas nog veel meer redenen waarom het derde half gevierd moet worden. “Het is belangrijk om je vriendschappen te onderhouden”, zegt hij daarover. Er valt natuurlijk niet te ontkennen dat er vaak leuke en unieke gesprekken ontstaan onder het genot van een gouden glas alcohol. Het sociale aspect is haast niet meer weg te denken bij clubs, waar dan ook vaak de kantines vol staan met mensen die elkaar nog eens opzoeken om de wedstrijd op z’n Guardiolaans te nabespreken.

Hobby’s
Naast zijn vrijwilligerstaken vindt Bas het leuk om te wandelen en te fietsen. Dat hij nog erg actief bezig is met allerlei dingen moge dan ook duidelijk zijn. Dit seizoen gaat het alleen nog niet zo goed met het eerste elftal. “Het gaat niet best, ze staan onderaan. Ik hoop dat de ploeg het volgend seizoen beter kan doen”, sluit hij af.

Klik op Flakkee voor het meest recente artikel van de club.