Alperen Bay wil met fusieclub De Markiezaten in de Top-3 eindigen

0
270
GVDB7866- 1

Ambitieus begon men bij De Markiezaten aan hun fusieavontuur in de vierde klasse zondag. Na enkele wedstrijden werd ook direct duidelijk dat ze vanaf seizoen 2024-2025 de overstap gaan maken naar het zaterdagvoetbal. Het liefst op een zo hoog mogelijk niveau, dus wil de ploeg van aanvaller Alperen Bay proberen om dit seizoen promotie af te dwingen.

“Dat is wel de intentie die we met z’n allen voorafgaand aan dit seizoen hebben uitgesproken. We willen graag op een mooie manier afscheid nemen van het zondagvoetbal en dan proberen om zo hoog mogelijk in te stromen met De Markiezaten.”

Toch was de start van de fusieclub niet helemaal om over naar huis te schrijven en zijn de prestaties eigenlijk wekelijks nog erg wisselend. “We hadden te maken met een nieuwe selectie, hoewel natuurlijk veel jongens al bij Nieuw Borgvliet al bij elkaar speelden. Zelf ben ik vanuit FC Bergen in de selectie ingestroomd, al kende ik de meeste jongens wel al voordat ik aansloot bij deze groep. Het mooie is wel, dat het wekelijks beter gaat. We beginnen elkaar in het veld makkelijker te vinden en dat zie je ook terug in sommige resultaten. Uiteindelijk heb ik de overtuiging zeker dat we met deze spelersgroep hoge ogen moeten kunnen gooien. Er zit voldoende kwaliteit en vooral ook ervaring in deze selectie die met meer dan twintig spelers ook best breed is.”

Naast Alperen zelf die vanuit een vriendenteam bij MOC’17 terugkeerde bij De Markiezaten zijn er twee jongens vanuit de jeugd doorgestroomd en nog een stuk of vijf gasten uit andere elftallen. Daardoor heeft trainer Gerard Lazarom voldoende keuze om elke week het sterkste elftal het veld in te sturen. “Ik had het een tijdje geleden niet meer naar mijn zin bij FC Bergen en besloot toen om met vrienden te gaan voetballen bij MOC’17. Nadat ik contact heb gehad met Gerard heb ik de keuze gemaakt om bij De Markiezaten terug te keren om toch weer competitief en vooral prestatief te gaan voetballen. Dat is wat ik het leukste vind en ik wil ook echt proberen om er voor mezelf het maximale uit te halen. Mijn terugkeer is weloverwogen en ik heb er nog geen seconde spijt van.”

De 22-jarige student rechten geniet van de trainingen en ook in de wedstrijden probeert hij als aanvaller vanaf de zijkanten zichzelf veelvuldig te laten gelden. “Ik speel vooral links- of rechtsbuiten en dat vind ik een heerlijke positie. Ik kan en mag er mijn acties maken en probeer dan met assists belangrijk te zijn. Het scorende vermogen moet in mijn ogen nog absoluut omhoog, want tot nu toe heb ik vier goals gescoord. Ik merk wel dat het een flinke stap is vanuit een vriendenteam naar een eerste elftal, maar gelukkig gaat het steeds beter. Qua scherpte maar vooral ook conditioneel. Ik ben iemand die veelvuldig de actie wil maken, maar om ook voor de goal dan de scherpte te behouden is conditie wel nodig. Dat gaat steeds beter, dus ik hoop in het restant van de competitie toch ook een aantal goals achter mijn naam te hebben. Bij een ploeg die mee wil doen bovenin ook noodzaak vind ik voor een aanvaller. Als ik het aantal van vijftien goals niet haal aan het eind van dit seizoen, dan heb ik persoonlijk in mijn ogen geen goed seizoen gehad.”

Klik op v.v. De Markiezaten voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. De Markiezaten voor meer informatie over de club.