“Alle toeristen in het dorp keken hun ogen uit en hadden geen idee wat er gebeurde bij De Meeuwen”

0
115

Met Zeelandia Middelburg veroverde Daan Eikenhout al eens de titel in de tweede klasse van het zondagvoetbal en daar voegde de oefenmeester dit seizoen, bij De Meeuwen, de titel in de zaterdagklasse aan toe.

Begin januari had hij met zijn ploeg De Meeuwen al een voorsprong van negen punten opgebouwd ten opzichte van de concurrentie, maar gespeeld was het toen nog lang niet. Dat vertelde Eikenhout onlangs bij CTV Voetbal. “Je kunt halverwege het seizoen nooit zeggen dat het niet meer fout kan gaan. Op ons niveau is de selectie niet breed genoeg, zodat je alles op kunt vangen. We wilden heel graag, maar ik wist ook dat we echt nog wel gingen verliezen.”

Dat gebeurde ook, maar De Meeuwen had het ‘geluk’ dat de achtervolgers dat ook deden. “De nummer twee wisselde continu, omdat ze net als wij geregeld punten lieten liggen. Dat kwam voor ons natuurlijk goed uit.” In de kampioenswedstrijd trad zijn ploeg aan tegen Arnemuiden, een ploeg waar Eikenhout van onder de indruk is.

“Arnemuiden is echt een leuke ploeg. Ze hebben veel goede spelers en proberen echt te voetballen.” Maar Eikenhout was in zijn bespreking duidelijk richting zijn jongens: “Het gaat er vandaag niet om hoe goed Arnemuiden is, maar om hoe graag wij kampioen willen worden.” De wil om kampioen te worden bleek groot, want de ploeg boog een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning en zette daarmee Zoutelande op zijn kop.

En daarmee is niks te veel gezegd. De spelers werden als ware helden onthaald en op de platte kar door het dorp gereden. De trainer maakte dus al eens eerder een kampioensfeestje mee, maar was onder de indruk van de festiviteiten die hij nu kreeg voorgeschoteld. “Alle toeristen in het dorp keken hun ogen uit en hadden geen idee wat er gebeurde.” Het bleef dan ook nog lang onrustig in het, dankzij BLØF, bekendste dorp van Zeeland.

Eikenhout genoot van het feestgedruis, maar kijkt stiekem ook alweer een beetje vooruit naar volgend seizoen. “We zeiden tegen de groep: als we het halen wat gaan we dan doen?” Al snel bleek dat drie keer trainen de kans op handhaving in de eerste klasse zou vergroten en dus traint de ploeg volgend jaar een keer extra. Behalve dat heeft de oefenmeester een rotsvast vertrouwen in de kwaliteit van de groep en dus kijkt hij met veel vertrouwen uit naar de nieuwe uitdaging. “We gaan er met zijn allen keihard voor knokken, maar de groep en de club zijn er klaar voor!”