Alexander Van Keulen geniet van het fanatisme bij ‘Yese’

0
181

Na een sabbatical van een jaar stapte Alexander van Keulen dit seizoen weer in als trainer bij Yerseke. De inwoner van Kloetinge praat onder meer over 109 kratten bier en het doorselecteren.”

Hij kan het wel waarderen, dat fanatisme bij de Yerseke-aanhang. Wekelijks reizen er tientallen supporters mee naar uitwedstrijden, en ook bij thuiswedstrijden is de animo groot. ,,Het voetbal leeft hier. Pas speelden we thuis tegen Arnemuiden voor zo’n zeshonderd man publiek. Toen ik om kwart voor tien ‘s avonds naar huis ging was de kantine nog voor driekwart gevuld. Ik heb me laten vertellen dat er die dag 109 kratten bier doorheen zijn gegaan”, zo vertelt een lachende Van Keulen.

Met een vijfde plaats in de rangschikking (medio februari) is er ook alle reden om te proosten voor de promovendus. Want vanzelfsprekend is dit klassering niet. ,,Ik ken de tweede klasse, en daarin heb je altijd zenuwslopende seizoenen. Het niveau van de clubs ligt dicht bij elkaar, maar gelukkig staan wij niet in het gedrang en daar ben ik best trots op. We doen het toch vooral met jongens uit Yerseke of die er enige affiniteit mee hebben.” Van Keulen somt op: ,,We hebben Wesley den Hollander en Joël Dekker van buitenaf gehaald, maar die hebben allebei een vriendin uit Yerseke. Sylvio Hage was voor ons dan weer een buitenkansje. Ik werd door Dennis de Nooijer getipt over zijn kwaliteiten. Dat had-ie goed gezien.”

Opvallend is dat veel Yerseke-goals niet alleen van Hage en goalgetter Arjen de Koeijer komen, maar ook van het centrale duo achterin. ,,Jorn Lindenberg en Arjen Dingemanse hebben er samen al meer dan tien gemaakt.”

TWIJFEL
Door de eerder genoemde aanwinsten kon Yerseke afgelopen seizoen goed door selecteren. ,,Sommige jongens die al jarenlang bij het eerste speelden moesten plaats maken. Het liefst zou ik dit jaar weer verder selecteren, maar dat gaat niet lukken.” Mede om die reden twijfelde Van Keulen toch eventjes of hij wel wilde verlengen. ,,Dit seizoen gaat het boven verwachting, ondanks dat we Arjen de Koeijer een paar maanden hebben moeten missen (door een operatie aan zijn meniscus). Maar wat gaat een Sylvio Hage volgend seizoen bijvoorbeeld doen? En sommige jongens zitten gewoon aan hun plafond, wat overigens geen schande is.” Daardoor kan het volgens de oefenmeester volgend seizoen weleens een lastiger jaar worden. ,,Dan kun je als trainer wel stoppen en voor je eigen cv gaan, maar dan zet je je liefde voor het voetbal opzij. Dat heb ik niet nodig.”