Alemdar Kurt, assistent-trainer VVZ’49, is van alle markten thuis.

0
140

De 38e jarige Soestenaar Alemdar Kurt speelde als voetballer bij VVZ ’49, Victoria en bij SEC. Als trainer was hij actief bij de jeugd van VVZ ’49 en is hij op dit moment assistent trainer bij diezelfde club op de Eemweg in Soest. Alembar is in het bezit van een TC II diploma en wil graag op den duur hoofdtrainer worden. Naast het voetbal lonkt ook nog steeds een scheidsrechters bestaan. In de kantine van VVZ’49 spraken we met hem.

Toekomst als trainer
,,Mijn ambitie is om vandaag of morgen hoofdtrainer te worden van een 3e of 4e klasser. Ik heb wel eens eerder gesolliciteerd maar had teveel concurrentie waardoor het er nog niet van is gekomen. Ik merk wel dat het lastig is om hoofdtrainer ergens te worden als je alleen nog maar jeugd of assistent trainer bent geweest. Daarom heb ik een andere hobby van mij, namelijk scheidsrechter zijn, weer opgepakt en dat heb ik nu de afgelopen 2 jaar gedaan. Maar het trainerschap blijft een mooie uitdaging voor mij.”

”Ik was dan ook blij dat Aart Bosman (voorzitter van VVZ’49..redactie) mij afgelopen zomer vroeg om eens na te denken over een assistenten rol met de nieuwe hoofdtrainer Rob Zomer. Als assistent trainer moet je wel een goed gevoel hebben met een hoofdtrainer. Natuurlijk zegt een eerste gesprek ook niet alles maar na het gesprek was ik wel enthousiast en zag ik het eigenlijk wel zitten om de draad weer op te pakken. In eerste instantie dus als assistent trainer en wellicht in de toekomst om te beginnen als hoofdtrainer bij een 3e of 4e klasser.”

Ervaring tot nu toe
,,Ondanks dat we degradatie voetbal spelen heb ik het erg naar mijn zin bij VVZ ’49. We hebben een leuke spelersgroep en mijn goede gevoel vooraf blijft overeind staan. Je leert elkaar kennen en met de staf groei je naar elkaar toe. Ook degradatie voetbal kan interessant en leerzaam zijn. Samen winnen is leuk maar samen verliezen hoort er ook bij. Ondanks dat het moeilijk gaat worden blijf ik vertrouwen houden dat we met de staf en het team uiteindelijk niet gaan degraderen. Als dat lukt hebben we het met zijn allen geweldig gedaan. Degraderen voorkomen zal voor mij voelen als een kampioenschap.”

Scheidsrechter
,,Zoals ik al heb aangegeven ben ik ook scheidsrechter. Toen ik 17 á 18 jaar was floot ik al wedstrijden. In het begin voornamelijk in de zaal. Ik floot hier en daar mijn wedstrijdjes en werd veel gevraagd door clubs om toernooien te fluiten waarbij ik vaak werd aangewezen om de halve of de finale te fluiten. Ik was als voetballer geen makkelijke jongen en heb veel kaarten ontvangen. Toch zie ik dit als een voordeel want ik neem mijn karakter als speler mee in mijn rol als scheidsrechter en merk dat ik daarmee de juiste voetbaltaal beheers die vaak nodig is in het veld.”

”Ik vind fluiten erg leuk maar heb het niet doorgezet omdat zelf voetballen nog veel leuker is. Als speler ben ik wel wijzer geworden door mijn scheidsrechter achtergrond. Omdat ik in de schoenen heb gestaan van de scheidsrechter realiseerde ik mij dat je als speler eigenlijk niets kan veranderen in beslissingen van de man in het zwart. Ik floot de reserve teams tot en met de 1e klasse. Ik vind het wel jammer dat mijn rol als assistent trainer en vader niet te combineren is met ook nog het fluiten van wedstrijden.”