Adnan Yok doorbreekt voor succesbeleving zijn cirkel voor FC Vlotbrug

0
534
Andnan Yok FC Vlotburg

Voor Adnan Yok leek de cirkel rond na een start als jong spelertje bij VV Hellevoetsluis, een jarenlang dienstverband als speler en trainer bij FC Vlotbrug en een slotstuk als trainer terug bij ‘Hellevoet’. 

“Maar de voetbalkriebels bleven.” Dus is langspeelplaat-verzamelaar Yok terug als trainer van FC Vlotbrug. “Ik dacht na twaalf seizoenen als trainer van FC Vlotbrug en een tussenseizoen bij vv Hellevoetsluis, dat het wel mooi was geweest. Lekker nog meer vrije tijd besteden aan mijn hobby’s.  Maar al na een paar maanden ging ik het voetbal en vooral het samen naar iets toewerken missen. Noem het succesbeleving, feit was dat ik onderdeel van een team zijn, training geven en coachen erg miste.”

Bij FC Vlotbrug waren ze maar wat blij met de aankondiging van de 50-jarige Yok om zich weer beschikbaar te stellen.  “De jeugdvoorzitter wilde me graag hebben voor de jeugd, de voorzitter heeft me naar voren geschoven voor het tweede elftal. In feite train ik nu een jeugdelftal, want voor een groot deel bestaat het tweede team uit jongens die kort geleden nog in de JO19 speelden en een aantal oudere jongens die ik zelf nog in de jeugd heb getraind.”

Yok bouwde als speler en trainer een grote staat van dienst op bij de geelzwarten. Hij begon in de gouden lichting E1 van 1979 aan de Boerseweg  “Mede door studie en werk ben ik daarna afgehaakt als voetballer. Toen mijn oudste zoontje, inmiddels al een volwassen kerel, ging voetballen ben ik zijn team gaan trainen in de F1 en heb ik een aantal KNVB-cursussen gevolgd. Ik ben twaalf jaar trainer geweest van de jeugd bij FC Vlotbrug en op een gegeven moment overgestapt naar vv Hellevoetsluis, waar ik een seizoen de JO17-2 heb getraind tijdens het jaar van het 100-jarig bestaan van de vereniging.” 

Uiteindelijk was de circel rond en stopte Yok, in de wetenschap dat zijn twee zoons – één speelt in de JO19-1 van Hellevoet, de ander in het derde seniorenelftal – het ook zonder hem konden, was hij van plan zich volledig te storten op zijn hobby’ s, motorrijden als de zon schijnt en het verzamelen van lp’s. “Dat is leuk, erg leuk zelfs, maar ik heb ontdekt dat ik helemaal happy ben als ik het kan combineren met voetbaltrainer”, lacht Yok. En er blijft, nu hij trainer is van Vlotbrug 2, genoeg tijd over om te speuren naar oude lp’s. “Ik ben van de generatie dat muziek alleen uitkwam op vinyl en niet te streamen was via Spotify.  Met lp’s heb ik nog het gevoel dat je de muziek echt zelf hebt. “Het zal wel een tijdskwestie zijn”, vervolgt hij. 

“Toen ik jong was kon je lp’s of singles en zelfs buttons sparen van je favoriete muziekgroepen. Dat was een enorme hype.’ Yok heeft er een brede muzieksmaak aan overgehouden. “Pop, rock reggae, jazz, Funk en soul  “Ik kan van heel veel genieten.” Hij koopt oude partijen lp’s op in de hoop een pareltje te vinden. “Ik verkoop tegenwoordig ook, want met de aantallen begon het de spuigaten uit te lopen, haha.” Als trainer probeert hij zijn jonge spelersgroep voetbalvaardigheden bij te brengen, maar ook een goede wedstrijdmentaliteit. “In een tweede elftal moet de nadruk altijd liggen op het ontwikkelen en opleiden van spelers. Winnen is daar in een selectie ook een onderdeel van. Mijn doel is om elk seizoen twee, drie spelers af te leveren voor het eerste elftal. Deze groep herbergt genoeg spelers die het in zich hebben om door te stromen naar het eerste elftal.”

Yok wil ook graag een oproep doen aan spelers die nog een nieuwe uitdaging zoeken. “Onze selectie is voor volgend seizoen wat aan de krappe kant, dus ambitieuze spelers zijn van harte welkom.” Zelf hoopt hij ook op de hereniging met zijn beide zoons. “Dat zou ik heel leuk vinden, maar ik ga ze niet pushen. Ze hebben de leeftijd om hun eigen weg te kiezen.”

Klik op FC Vlotbrug voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Vlotbrug voor meer informatie over de club.