‘Baron’ Jawad al Morabit: “De 3e Divisie is een mooie uitdaging “

0
678
Jawad al Morabit VV Baronie

De 21-jarige VV Baronie middenvelder Jawad al Morabit stippelt zijn route stap voor stap uit. Begonnen bij Advendo, daarna een overstap naar JEKA en vanaf zijn 16e spelend bij Baronie. De Bredanaar is actief met zijn geloof bezig en werkt in de zorg. Naast voetballen rondt hij op de Avans Hogeschool ook nog een studie Social Work af.

Drie jaar speelt de nog steeds jonge Baron al in het eerste van Bredaas hoogst spelende amateurclub. Hij maakte succestrainer van Poelje mee die vorig jaar afscheid nam met een kampioenschap in de Hoofdklasse. Een niveautje hoger loopt het een stuk minder soepel met de ploeg van de trainers van Galen en Siner. Begrijpelijk ook want het zijn in de 3e divisie vooral clubs die meer te besteden hebben dan de Bredase formatie.

Het verschil tussen de 3de divisie en hoofdklasse, is er wel degelijk ja. Teams zijn gewoon veel beter. Zowel voetballend als fysiek. Denk dat het grootste verschil is dat nu elk team in de competitie gewoon echt goed is. Waardoor iedereen kan winnen van iedereen. En dat merk je ook in onze competitie. Zo word je elke wedstrijd opnieuw uitgedaagd, maar dat is alleen maar goed. Ook heb je af en toe gewoon wat geluk nodig, en vooral in de eerste seizoenshelft hebben wij dat niet gehad”, zegt al Morabit.

Het is punten sprokkelen – Baronie verliest nu vaker – hoe gaan jullie daar mee om?
“Klopt, maar dat hadden we wel kunnen verwachten. Als je een niveau hoger gaat spelen is het normaal dat je dan vaker gaat verliezen want je speelt tegen betere tegenstanders. Als team gaan we daar op zich goed mee om. We zijn kritisch naar elkaar op een positieve manier. We motiveren elkaar elke week weer om uiteindelijk op zondag er weer 110% voor te gaan.”

Het eerder genoemde trainersduo Martijn van Galen en Sedat Siner, beiden met een mooi verleden als speler van Baronie (beiden maakten o.a. deel uit van de ploeg die in 1997 algeheel Amateurkampioen van Nederland werd. red.) vertrekt na 1 seizoen al weer. Opmerkelijk toch?
 “De samenwerking met de nieuwe trainers gaat goed, beide trainers dragen hun steentje bij. Dat doen ze ook in goed overleg. Ook is voor ons duidelijk naar wie we moeten stappen voor bepaalde vragen of afmeldingen. Ik denk dat als wij keihard blijven trainen, en in elke wedstrijd de energie leggen zoals wij dat kunnen, dat wij het zeker kunnen halen. We maken het een ADO’20  (koploper red.) en Blauw Geel bijvoorbeeld niet voor niets heel lastig. Dus handhaving heb ik zeker vertrouwen in. Mijn ambitie is gewoon om het hoogst haalbare te halen en in de 3e divisie te blijven. Een mooie klasse met genoeg weerstand en dat vind ik leuk. Ik blijf in ieder geval keihard trainen en dan zien we wel waar het schip strandt voor mezelf.”

Klik op vv Baronie voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Baronie voor meer informatie over de club.