Ramon Schenkhuysen heeft al veel ervaring opgedaan in de voetballerij, momenteel past hij zijn kennis toe bij sv TEC. Als trainer van, de mede door hem opgerichte, O23-1, werkt hij met het team aan een mooie toekomst.
In de vorige eeuw, het klinkt zo lang geleden, toen was Ramon zelf nog actief op het veld. Tegenwoordig vind je hem als trainer op het veld. “Zelf ben ik op vierjarige leeftijd begonnen met voetballen en nog steeds bezeten van het spelletje met de bal. Na de verhuizing vanuit Soesterberg heb ik onder andere gespeeld bij Quick in Nijmegen en later bij Vitesse en NEC, het Olympisch jeugdelftal, de Nijmeegse en Gelderse selectie en bij ASWH. Ik trainde onder mannen als Wiel Coerver, Ton de Hoop, Ron de Groot, Bert Jacobs en Jan Pruijn. In mijn korte voetbalcarrière heb ik mogen proeven aan het professioneel voetballer zijn. Dat ik samen met voetballers als Cocu, Overmars, Koeman en Seedorf binnen de witte lijnen mocht staan, is iets waar ik nog steeds trots op ben. Als voetballer heb ik zelf het maximale eruit gehaald en zeer leuke en bijzondere dingen meegemaakt. Een ernstige enkelblessure maakte helaas een eind aan mijn voetballoopbaan”, vertelt hij.
Nieuw hoofdstuk
Waar de ene deur sluit gaat er een andere open, dit was ook het geval voor Schenkhuysen. “In 2014 ben ik door mijn zoon opnieuw in aanraking gekomen met voetbal toen zijn club een trainer zocht voor de JO9. Vanaf dat moment ben ik jeugdtrainer gebleven en combineerde dit met een aantal seniorenteams. Naast het trainerschap had ik een adviserende rol naar de Technische Commissie en Jeugd Commissie van vv Aquila”, zo schrijft hij. Sinds 2019 staat hij aan het veld van de Tielse vereniging TEC. Na het oprichten van het O23-1 boekte hij al vrij snel successen, waaronder een promotie naar de tweede divisie landelijk.
Kennismaking
Gek genoeg was hij nog niet geheel onbekend met sv TEC, in 1992, toen hij nog speelde voor NEC, heeft hij een wedstrijd gehad tegen de club. “Jaren later ben ik als vader en vervolgens als trainer betrokken geraakt bij sv TEC. Als trainer van O23 heb ik nauwe contacten met de technische commissie en de staf van TEC 1. We hebben korte lijnen en een fijne samenwerking met als doel de club te professionaliseren”, vertelt de oud-prof. Tijdens zijn betrokkenheid is er in samenspraak de O23 gemaakt, om zo de stap naar het eerste elftal kleiner te maken.
Abrupt einde
“Johan Verweij heeft naast zijn taak als voorzitter van de club de verantwoordelijkheid genomen en is begonnen met werven van spelers. Het was vijf voor twaalf, maar het was Johan gelukt om in totaal 19 spelers te werven. Chapeau voor Johan Verweij”, aldus Schenkhuysen. Helaas liet het behaalde succes nog even op zich wachten door Covid, maar het team was er. Desalniettemin heeft de vereniging haar beste beentje voorgezet en er iets van weten te maken. Na het houden van een selectieprocedure met ruim 140 aanmeldingen zijn er 39 talenten geselecteerd om voor de club uit te komen. Daar werden vervolgens twee teams mee geformeerd, één om in de divisie afdeling uit te komen en de ander voor in de hoofdklasse.
Vervolg
“De lijn die uitgezet is voor de eerste elftalspelers geldt ook voor de O23 elftallen hetzelfde zijn. Dan hebben we het niet alleen over de speelwijze van het eerste die hetzelfde is, maar ook de afspraken zijn hetzelfde en de weekplanning in de spelers app heeft dezelfde lay-outs. Het uiteindelijk doel is om de O23 talenten klaar te stomen voor TEC 1”, vertelt Ramon. Een duidelijke en professionele aanpak wordt er gehanteerd om structuur aan te brengen. Een van de dingen die hij dan ook erg belangrijk vindt en het is dan ook iets wat hij graag overbrengt op zijn spelers: “Het maximale uit jezelf halen. Om dromen te bereiken moet je hard werken het komt niet vanzelf. Of dit nu op het voetbalveld is of erbuiten. Goede mentaliteit, leefgewoonten en motivatie is daarbij van groot belang en daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen naast de technische aspecten van het voetbal.”
Toekomstbeeld
Als het om toekomst gaat, heeft Ramon een duidelijk doel voor ogen. “Ik hoop met dit team te promoveren naar de Eerste Divisie Landelijk. Daarnaast hoop ik nog meer goede spelers te kunnen interesseren om zich aan te sluiten bij de club. De wens is er om in alle leeftijdscategorieën een elftal op een hoog niveau te zien voetballen. Nu met de nieuwe samenwerking met NEC Academie zijn we op de goede weg. Het ultieme doel is dat de spelers van sv TEC opgeleid worden om uiteindelijk, vanuit onze eigen jeugd, ons eerste elftal te vullen”, vertelt de gemotiveerde trainer.
Gelukkig kijkt Ramon ook al terug op een paar successen, deze maken hem dan ook trots. “Het meest trots ben ik op het feit dat een aantal spelers al af en toe meetrainen met TEC 1 en daar ook al oefenwedstrijden mogen spelen. Ik ben daarbij ook ontzettend trots dat we als club plannen hebben gemaakt voor de toekomst en dat ik op meerdere vlakken zie dat deze gerealiseerd worden”, sluit hij af.
Klik de link voor een recent artikel over sv TEC