OFB van nostalgisch naar modern onderkomen

0
232

OFB maakte tijdens de coronaperiode van een nood een deugd. De al geplande verbouwing hoefde vanwege de overheidsmaatregelen niet plaats te vinden in een krappe maand, maar kon worden uitgesmeerd over bijna vier maanden. Het leverde de club een onderkomen dat als nieuw oogt, op.

Bij de rondleiding door het complex gebruiken oud-voorzitter Arie van Vliet en bestuurslid commerciële zaken Martijn Dorsman vijfmaal het woord ‘trots’. En dat in combinatie met de vele vrijwilligers die zich de afgelopen maanden inzetten om iets fraais te maken van het onderkomen. “Het vernieuwde complex symboliseert de saamhorigheid bij OFB.”

De verbouwing zat er al een tijdje aan te komen en was toevallig gepland de afgelopen maanden. “Alleen kwam corona er doorheen fietsen”, zegt Dorsman. “Het was ons plan om half november na de laatste speeldag voor de winterstop te beginnen met de werkzaamheden. We hadden een kleine maand gepland, want half januari moesten we weer klaar zijn voor de hervatting van de competitie. Het zou flink doorwerken zijn geweest.”

Doordat corona het competitievoetbal stillegde en de kantine op slot moest, kon OFB eerder starten met de verbouwing. “Het grote voordeel was dat we meer handjes tot onze beschikking hadden. De trainers en andere vrijwilligers hadden de tijd om te helpen bij het klussen. Daardoor konden we veel meer werk zelf doen dan vooraf gepland. Met het bespaarde geld konden we weer projecten doen die eigenlijk niet op onze planning stonden.”

 

OFB had van de gemeente Goeree-Overflakkee een budget gekregen voor de verbouwing. “Een mooi bedrag, waarvoor we de gemeente ook zeer dankbaar zijn”, zegt Van Vliet, die jarenlang bij het proces tot harmonisatie van de voetbalverenigingen betrokken was.

Dat het hard nodig was om de boel goed op te knappen was ook duidelijk. “Op de vloer lagen hiervoor nog van die gele plavuizen met dikke voegsels ertussen”, trekt Dorsman een vies gezicht. “Dat was toen ‘in’.”

Toen was in 1963. In dat jaar nam de club uit Ooltgensplaat haar intrek in het huidige complex aan de Sportlaan. “De kantine was nostalgisch”, geeft Van Vliet er nog een mooi woord aan.

Wie nu een voet zet in de kantine waant zich in een nieuwe kantine. Op de vloer liggen grote zwartgrijze (antracieten) tegels, de muren zijn gesausd en ook het interieur is deels vernieuwd. Ook de bar is aangepakt, al is de stenen muur waarop de bar rust op dezelfde plaats gebleven. “We kunnen met een trots gevoel onze gasten ontvangen”, zegt Van Vliet.

Ook in de gang en in de kleedkamers ligt er een nieuwe vloer. “We hebben heel veel meer kunnen doen”, zegt Dorsman. “Waar geen geld voor was, is voor nieuw tegelwerk in vier kleedkamers. Er moet wat te wensen overblijven.”

Zo’n twee jaar geleden werd er een stuk aan het complex aangebouwd waar als vervanging van de porto-cabins twee nieuwe kleedkamers zijn herrezen. “De stijl loopt door in de andere kleedkamers.”

De aanbouw was destijds hard nodig.  Dorsman: “We hebben nu geen dameselftallen meer, maar dat was voor die verbouwing een probleem met de kleedkamers. Speelsters moesten zich, als de jeugd ook thuis speelde, omkleden in de bestuurskamer.”

Ook het straatwerk voor de kantine is de afgelopen periode vernieuwd. Wat OFB betreft mag het voetballen weer beginnen. Dorsman: “We staan te springen om de leden het nieuwe complex te laten zien. Het heeft een héle andere uitstraling dan eerst.”

Voor meer artikelen over OFB klik hier