In gesprek met Bas van den Besselaar van S.C. Elshout

0
254

Bas van den Besselaar is een echte clubjongen. Hij is bij S.C. Elshout begonnen op zesjarige leeftijd en gaat hier het liefst nooit meer weg. Dit wordt nu zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht. Hij hoopt nog zo lang mogelijk fit te blijven en een aantal jaren lekker te kunnen voetballen op de zondag. We praten met hem over zijn voetbalcarrière, het huidige seizoen, zijn passie voor het spelletje en de toekomst.

HappyPoint_desinfectieVan den Besselaar studeert Strategic Management en is werkzaam bij J.M. van Delft & zn. We vragen hem hoe zijn voetbalcarrière is begonnen. “Ik begon mijn carrière als atletische keeper en ik heb dit tot mijn 12evolgehouden. Toen we naar een groot veld gingen bleek echter dat er meer gegadigden waren voor deze positie. Uiteindelijk heb ik toen gekozen om veldspeler te worden. In het veld werd het middenveld en de aanval al gauw uitgesloten en vanaf dat moment heb ik de gehele jeugd als laatste man gespeeld. In de selectie heb ik de meeste tijd als rechtsback gespeeld. Ik bestreek dan de gehele rechterflank en was de angst van iedere linkshalf of -back. De laatste twee jaar speel ik meer centraal en sta ik daarom tegenwoordig als voorstopper opgesteld. Daarnaast train ik sinds mijn 16e de F1 pupillen en ben ik vanaf mijn 19e leider /coach van de A1.”

Het huidige seizoen ging Bas en zijn team goed af. “Na vier gewonnen wedstrijden, stonden we bovenaan totdat de competitie stilgelegd werd. Ik denk dat je over het huidige seizoen alleen maar kunt zeggen dat het jammer, maar begrijpelijk is dat we weinig hebben gevoetbald.” Maar gelukkig heeft hij genoeg mooie momenten meegemaakt bij zijn club. “Een hoogtepunt van mij, is de bekerfinale met de A1 junioren. Er was veel publiek bij en ondanks het verlies hebben we goed gefeest na afloop. Persoonlijk hoogtepunt is dat ik bij mijn basisdebuut binnen twee minuten scoorde. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd met 8-1 van SC Emma.” Voor een wedstrijd heeft hij ook nog een ritueel. “Soms gooi ik een natte spons in mijn nek om wakker te worden. Verder eet ik twee bananen een voor de wedstrijd en een in de rust.”

Voetbal zelf vindt hij leuk, maar het belangrijkste vindt hij het geklets en de feestjes in de kantine. “Dit mis ik dan nu ook het meeste tijdens Corona. Verder vind ik het binnen het training geven en coachen belangrijk dat iedereen gewaardeerd wordt op zijn of haar eigen kwaliteit.” Binnen de club zijn er veel personen die een steentje bijdragen. “Dit is denk ik ook de kracht van een kleine dorpsclub. Als ik een persoon moet noemen in het bijzonder is het Gerard van Mook. Hij traint al ongeveer 30 jaar de jongste jeugd en ik vind dat hij dit als de beste kan.”

Tenslotte praten we met de 23-jarige verdediger over de toekomst en zijn ambities. “Ik kan nog niet echt een inschatting maken voor het volgende seizoen. Ik hoop dat er dan weer wedstrijden gevoetbald kunnen worden en dat de kantines weer open kunnen. Daarnaast wordt ons sportpark binnenkort opgeknapt waardoor de club er weer een poos tegen aan kan.” Zelf hoopt hij nog zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen op de zondag. “Daarnaast zou het leuk zijn als we met dit elftal ooit een keer dicht tegen promotie aan kunnen zitten,” sluit hij hoopvol af.

Wil je meer artikelen over de club SC Elshout? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club SC Elshout? Klik hier.