35+ mannen nog altijd even fanatiek bij Vlijmense Boys

0
221
Vlijmense Boys

Oude vedettes van Vlijmense Boys komen samen bij het nieuwe 35+ elftal van de vereniging. De mannen stroomden dit seizoen in bij de 7 tegen 7 competitie en heeft een hoge animo, want een tweede elftal staat al voor de deur. Maak in dit artikel kennis met het nieuwe team van Vlijmense Boys.

Misschien komt het wel bekend voor; je speelde altijd in het eerste elftal en hebt een hele carrière achter de rug. Je bent gestopt met prestatief voetbal en bent genesteld in een vriendenelftal op een lager niveau. Je word aan alle kanten voorbij gelopen door jonge jongens die net overkomen uit de jeugdopleiding en komt amper meer vooruit.

Laagdrempelig

Bij Vlijmense Boys hebben ze hier een uitstekende oplossing voor bedacht. De nieuwe 35+ competitie blaast de voetbalcarrière van veel oud-voetballers een nieuw leven in. Eens in de drie weken doen de vedettes uit Vlijmen mee aan een wedstrijdavond. Op vrijdagavond spelen ze drie keer een wedstrijd van twintig minuten, met steeds een pauze van tien minuten tussen de wedstrijden door. Geen slidings, continu door wisselen en in dribbelen bij een uitbal. Het zijn de regels van de nieuwe zeven tegen zeven competitie. Een soort zaalvoetbal, wat het spelen in deze competitie leuk en laagdrempelig maakt. Na de wedstrijdavonden op vrijdag drinken de mannen van alle clubs een biertje met elkaar. In een seizoen speel je een keer op iedere vereniging en voetbal je tegen elkaar.

Fysieke en sociale prikkel

Patrick Hagelaars, één van de organisatoren van het 35+ voetbal, meent dat deze competitie een mooie sociale en fysieke prikkel geeft aan de voetballevens van de oud-voetballers. ,,We hadden heel veel leden die ouder werden en de jonge voetballers niet bij konden houden. We speelden regelmatig op zondag een wedstrijd en werden haast iedere wedstrijd ingehaald door jongens die op de brommer waren. We kunnen het niet meer bijbenen. Voor dit elftal is veel animo en we proberen er zelfs nog een tweede elftal aan toe te voegen’’, aldus de fanatiekeling. ,,We zijn er maar gewoon mee begonnen, omdat we graag wilden blijven voetballen’’. We zien wel waar het schip strand, was het motto aan de vooravond van het nieuwe ‘oude mannen elftal’. Iedereen is welkom en is er voor elkander. Het niveau maakt niet uit bij mannen 35+. ,,Het is een grote mix van goede en slechte voetballers. Sommigen raken voor het eerst en bal, waar anderen jarenlang in het eerste voetbalden. Patrick was zelf altijd keeper van het vijfde en zesde van Vlijmense Boys en is nu voetballer bij zijn huidige elftal.

Ben van Overdijk

In het elftal zitten ook mannen van 55 of 60. Het zijn spelers die het simpelweg mooi vinden om af en toe in competitieverband actief te zijn. Dit seizoen stond er bij de 35+ selectie een keeper van 72 jaar tussen de palen. Ben van Overdijk is de naam. Een man die zijn laatste wedstrijd bij Vlijmense Boys waarschijnlijk al heeft gespeeld, want hij is opgegeven en er is geen behandeling meer mogelijk. Ben zal komen te overlijden. Een echte vedette binnen Vlijmense Boys die zijn laatste stappen op het voetbalveld bij het 35+ team heeft mogen zetten. ,,Ben keepte de sterren van de hemel’’, aldus de mannen uit de selectie. Ook dat is het mooie van het nieuwe voetbalelftal van Vlijmense Boys.

Damesvoetbal

Als laatste heeft Patrick nog een oproep voor het 35+ dameselftal van Vlijmense Boys. Ook de dames van Vlijmense Boys zoeken nog namelijk nog liefhebbers voor het 35+ team. Ze hebben bijna genoeg speelsters om zich in te schrijven als team. Vrouwen die zich geroepen voelen om zich aan te melden voor dit elftal kunnen mailen naar de vereniging.

Klik hier voor de gepersonaliseerde clubpagina van Vlijmense Boys.